Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Objasněný případ

OLOMOUCKO - Všímavý občan pomohl chytit zloděje  

Ve středu 9. 9. 2015 jsme kolem půl sedmé přijali na linku 158 oznámení o vloupání a krádeži v právě rekonstruované budově na ulici Dlouhé v Olomouci. Přivolaní policisté po příjezdu na místo zjistili, že neznámý pachatel někdy v nočních hodinách vnikl po předchozím poškození dvoukřídlých vstupních dveře do budovy, kterou prošel a následně z jedné z místností odcizil pracovní nářadí. Jednalo se o úhlovou brusku, diamantový řezný kotouč, vrtačku a míchadlo. Celková škoda byla na místě vyčíslena na 44 tisíc korun.
V době ohledání místa krádeže kriminalistickým technikem ve spolupráci s policejní hlídkou přišel k policistům sedmašedesátiletý muž, který jim vypověděl, že kolem půl jedné v noci viděl z okna svého bytu zaparkovat před domem neznámé vozidlo. Z vozidla pak vystoupily dvě osoby, které společně odešly přímo k vykradené budově. Po chvíli ze stejné strany slyšel nějaký hluk, a proto si poznamenal registrační značku vozidla. Po několika málo minutách se tyto dvě osoby vrátily k vozidlu a odjely neznámo kam. Policisté získané poznatky ihned začali prověřovat a ještě téhož dne vypátrali podezřelé vozidlo v obci Hněvotín. Při ohledání vozidla nalezli v jeho zavazadlovém prostoru ukradené pracovní nářadí.
Všechny stopy v této chvíli vedou k jednatřicetiletému muži z Hněvotína, který je s největší pravděpodobností pachatelem této krádeže. V případě prokázáni viny a odsouzení mu hrozí až dva roky ve vězení. Poznatky k druhé osobě policisté v těchto dnech prověřují. 

por. Mgr. Bc. Marie Štrbáková, DiS.

15. 9. 2015

vytisknout  e-mailem