Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Okradení senioři

Olomoucko-Podvodnice nabízely příspěvek na léky 

Včera v dopoledních hodinách kontaktovaly dvě ženy manželé v domě na ulici Pionýrů v Uničově. Pod záminkou vyplacení příspěvku na léky se vnutily do bytu, kde nabízely v prostoru kuchyně manželům ve věku sedmasedmdesát a devětasedmdesát let tisíc korun. Potřebovaly však rozměnit dvoutisícovou bankovku, proto majitelka bytu odešla do vedlejšího pokoje, kde z uschované peněženky donesla potřebnou bankovku na rozměnění. Peněženku však zpátky neschovala a nechala jí ležet na volně přístupném místě. Jedna z žen roztáhla velkou plachtu a na dotaz muže co dělá, odpověděla, že si potřebuje něco přeměřit. V tom okamžiku muž pojal podezření a snažil se obě ženy z bytu vyprovodit ven. Po jejich odchodu manželé zjistili, že jim byla odcizena peněženka se sedmi tisíci korunami. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Podvod.
Manželé k popisu pachatelek uvedli, že se jednalo o ženy ve věku kolem 35 let, štíhlé postavy, obě oblečené v bílých kalhotách a bílém plášti nebo kabátu, krátce střižené tmavě hnědé vlasy. Mluvily slovensky. Jedna byla vyšší, asi kolem 170 centimetrů a druhá kolem 165 centimetrů. 

Policie prosí o spolupráci při pátrání po pachatelkách podvodného jednání. Pokud jste ženy viděli, nebo víte, o koho jde, obraťte se prosím se svými informacemi na Policii ČR prostřednictvím linky 158.
 

por. Mgr. Bc. Marie Štrbáková,DiS.

14. 6. 2012

vytisknout  e-mailem