Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Oloupená seniorka

JESENICKO - Kriminalisté dopadli oba dva pachatele 

 

Pouhé tři dny stačily kriminalistům k dopadení dvou pachatelů, kteří v pondělí 26. května oloupili 84letou stařenku na Zlatohorsku. V odpoledních hodinách si 25letý mladík s o rok starším kamarádem přistavili žebřík k oknu na WC. Ještě před tím, než vlezli do domu, si zakryli část obličeje a nasadili rukavice. Uvnitř je však vyrušila 84letá majitelka. Aby je neprozradila, posadili ji na židli v kuchyni a začali vše prohledávat. Protože v kuchyni našli „pouze“ cca 6.600 Kč, chtěli prohledat i jiné místnosti. Svoji zajatkyni začali vodit s sebou. Ta se v nestřeženém okamžiku vysmekla a zamkla se v obývacím pokoji. Z okna pak zavolala souseda, že ji přepadli a aby přivolal pomoc. Oba mladíci stihli zmizet zadním vchodem.

Kriminalisté zjistili, že toto nebyl jediný prohřešek mladíků. Na svědomí měli mít i další tři případy, které služba kriminální policie a vyšetřování vyšetřovala. Na začátku května se měl starší z mužů vloupat do zaparkovaného a zamčeného vozidla v Bělé pod Pradědem. Z vozidla odcizil batoh s peněženkou a finanční hotovostí, bezkontaktní platební kartu, autorádio, bundu a doklady. Platební kartu po vloupání předal svému mladšímu kumpánovi, který ji během dvou plateb v obchodě a na čerpací stanici použil. O víkendu před loupeží ještě oba obvinění navštívili Javornicko, kde se přes okno vloupali do rodinného domu a nepozorovaně vnikli do neuzamčené restaurace. Z domu si odnesli peněženku s finanční hotovostí a z restaurace příruční trezor a číšnický flek s nemalým obnosem.

Oba obvinění se přečinu krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, porušování domovní svobody, omezování osobní svobody a zločinu loupeže dopustili i přesto, že v posledních třech letech byli pravomocně odsouzeni soudem pro přečin krádeže.

 

por. Ing. Tereza Neubauerová

30. května 2014

vytisknout  e-mailem