Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Otrava metylalkoholem

Přerovsko - další informace související s včerejšími případy intoxikace 

Dnešního dne nadále pokračuje přerovská policie v šetření a prověřování případů otravy metylalkoholem na Přerovsku. Jak jsme Vás včera informovali, probíhaly kontroly objektů, kde by se eventuelně mohly nacházet zdroje nekolkovaného a nebezpečného alkoholu. V obci Brodek u Přerova byla včerejšího dne ve spolupráci s Celní správou, Českou obchodní inspekcí a s Krajskou hygienickou stanicí provedena kontrola 4 objektů. V jednom z nich byla ještě v nočních hodinách provedena na základě příkazu soudu domovní prohlídka, při které policisté zajistili patnáct lahví s možným alkoholem, plných i částečné vyprázdněných. Některé z nich byly kolkované jiné nikoliv. Následně budou zaslány ke znaleckému zkoumání na specializované pracoviště. V souvislosti s prohlídkou byla zadržena jedna podezřelá osoba (1969), která byla po provedených nezbytných úkonech propuštěna na svobodu.
V obci Osek nad Bečvou byly včerejšího dne zkontrolovány dvě provozovny, opět ve spolupráci s ostatními složkami. Při kontrole v jednom z objektů bylo zajištěno 23 litrů neoznačeného alkoholu. Tento případ si bude řešit celní správa ve své kompetenci.
V obou obcích se dnešního dne pokračuje v kontrolách dalších restauračních zařízeních a objektů. Doposud se nepodařilo najít zdroj distribuce. Proto apelujeme na občany, aby byly ostražití
a opatrní při požívání tvrdého alkoholu a tím se zamezilo šíření těchto nebezpečných látek, které bezprostředně ohrožují lidský život a zdraví.
K dnešnímu dni tedy evidujeme dvě osoby (1939 a1960), které jsou v současné době stále hospitalizovány v přerovské nemocnici a dvě úmrtí v souvislosti s požitím metylalkoholu.
Co se týká 45letého muže a 21leté dívky, bylo šetřením zjištěno, že společně požívali alkohol v obci Osek nad Bečvou. Vzhledem k úmrtí obou poškozených žádáme veřejnost o pomoc při poskytnutí informací k jejich osobám, zejména k místu, kde se společně pohybovali, případně kontaktovali s dalšími osobami a zda je někdo neviděl kupovat alkoholické nápoje. Jakékoliv informace je možně sdělit na lince 158 nebo na policejní služebně. Veškeré poznatky mohou pomoci při objasnění tohoto velmi závažného případu. Děkujeme za spolupráci.
 

nprap. Mgr. Miluše Zajícová
12.9.2012

vytisknout  e-mailem