Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Pachatelé byli dopadeni

Jeseník - Z hotelu odcizili věci za téměř 30.000 Kč 

 Policejní komisař sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže hned dvěma mužům, 22letému z Písečné a o šestnáct roků staršímu z Jeseníku. Před čtyřmi dny v brzkých ranních hodinách se společně nepozorovaně vkradli do neuzamčeného hotelu v Jeseníku. Z půdy odcizili nejméně dvě uložené bezpečnostní kamery, nahrávací zařízení ke kamerám a další drobné věci, vše v hodnotě téměř 7.500 Kč. Aniž by cokoliv poškodili, hotel stejnou cestou opustili.

Starší 38letý muž se do hotelu ještě ten den před rozedněním vrátil. Na půdě totiž zůstala PC sestava, kterou zde zřejmě nechtěl nechat. Poté se přemístil do druhého patra hotelu a navštívil tři neuzamčené a neobsazené pokoje. Z nich odcizil LCD televizory a peřiny, do kterých si svůj lup uložil. Při odchodu navíc v restauraci přibral odložený svazek klíčů i s kapsičkou a jednou bankovou v nominální hodnotě 100 EUR. Při druhém nájezdu tak 38letý muž způsobil škodu 22.500 Kč.

Tohoto jednání se 38letý muž dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech pro stejnou trestnou činnost pravomocně odsouzen.

 

por. Ing. Tereza Neubauerová

14. listopadu 2013

vytisknout  e-mailem