Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Policie žádá případné svědky o pomoc

Šumperk - pátrání po pachatelích loupežného přepadení  

Dne 6. 5. 2010 pět minut před devátou hodinou večerní, došlo v Mohelnici na čerpací stanici pohonných hmot společnosti Benzina u silnice první třídy č. I/35 na výjezdu z Mohelnice na Olomouc k loupežnému přepadení řidiče kamionu. 31letý řidič, cizí státní příslušník, zde zastavil s kamionem značky MAN za zde již stojícím kamionem. Podle jeho výpovědi vystoupil, uzamkl kabinu, a když chtěl jít k prodejně, někdo k němu zezadu přiběhl a chytil ho kolem krku do takzvané „kravaty“. Přitom mu na záda do oblasti ledvin přiložil nějaký předmět a řekl pouze: „Dej peníze“. Druhý pachatel k němu přiskočil zepředu a začal ho prohledávat. Z kapsy vesty přepadenému muži vytáhl peněženku s doklady a finanční hotovostí. Nato řekl: „Jdeme“ a oba pachatelé utekli do pole směrem k obci Podolí.

Pachatelé s peněženkou odcizili finanční hotovost v eurech. Poškozené firmě a přepadenému muži vznikla celková škoda kolem 65000 Kč.

K popisu pachatel, který stál před přepadeným a prohledával mu kapsy poškozený uvedl následující :

Jednalo se o muže ve věku kolem 30let, výšky 180-185 centimetrů, udělané postavy „ne tlustý, spíše svalnatý“, světlé pleti. Měl kulatý obličej, nakrátko ostříhané tmavší vlasy, hladce oholen. Mluvil plynule česky bez přízvuku. Na hlavě měl po uši srolovanou tmavou pletenou čepici.


 

Policie České republiky Šumperk žádá případné svědky, kteří se pohybovali v prostoru čerpací stanice a všimli si čehokoli, co by pomohlo v pátrání po pachatelích, stejně jako občany, kteří by mohli k případu loupežného přepadení poskytnout jakoukoli informaci, aby se dostavili na Obvodní oddělení Policie České republiky v Mohelnici (tel.: 974 779 721) nebo zavolali na telefonní číslo 974 779 102 nebo na linku 158.

Policisté ve spolupráci s přepadeným sestavili identikit útočníka.

vytisknout  e-mailem