Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

„Podpořme darování kostní dřeně“

OLOMOUCKÝ KRAJ - Koncert Hudby Hradní stráže a Policie České republiky  

Středeční odpoledne 11. června 2014 rozezněl historické náměstí v Olomouci koncert v podání Hudby Hradní stráže a Policie České republiky v rámci kampaně policejního prezidia „Podpořme darování kostní dřeně“.  Cílem této unikátní série sedmnácti koncertů, které probíhají v jednotlivých krajích České republiky, je získat nové dobrovolníky pro zápis do Českého národního registru dárců dřeně. Hlavním partnerem projektu je Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra.
V Olomouci převzal záštitu nad koncertem ředitel Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje plk. RNDr. Jaroslav Skříčil a ředitel pobočky ZPMV v Olomouci Mgr. Vladimír Kurtiš .
Osobně přivítali přítomné hosty, diváky, registrované dárce, ale také ty, kteří se přišli v rámci kampaně přihlásit do registru dárců kostní dřeně. Současně ocenili rozhodnutí policistek, policistů, ale také občanských zaměstnanců, kteří díky kampaně rozšířili řady registrovaných dárců a poděkovali těm, kteří řadu registru již tvoří.
 
Moderátorem koncertu v Olomouci byl Petr Šiška, který přítomným posluchačům postupně představil doprovázející sólistky Hudby Hradní stráže a Policie České republiky Ivanu Brožovou a Gabrielu Urbánkovou. Publikum si v podání špičkového hudebního tělesa mohlo vychutnat slavné policejní hity, filmové a taneční melodie.
 
Během koncertu vystoupil se svým příběhem Jakub Novák z Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, který je jednou z tváří kampaně a zároveň policistou SKPV ÚO Přerov, který má osobní zkušenost s darováním kostní dřeně. Na podzim loňského roku byl osloven jako vhodný dárce pro nemocného člověka. Transplantace proběhla bez komplikací.
Jakuba vystřídala na pódiu kolegyně z SKPV ÚO Olomouc Silvie Spitzerová se svým desetiletým synem, s kterým úspěšně překonávají zákeřnou nemoc. Svým příběhem a osobní zkušeností tak posluchače motivovala k zamyšlení nad nezištnou pomocí k záchraně lidského života a kampaň pro získání nových dobrovolníků podpořila.
 
V dalším vstupu prezentoval doc. MUDr. František Mrázek z Ústavu imunologie FN Olomouc základní informace, které se týkají kritérií pro zápis nových dobrovolníků do Českého národního registru dárců dřeně. Svým vstupem myšlenku kampaně ocenil a podpořil. 
 
V rámci kampaně policejního prezidia „Podpořme darování kostní dřeně“ projevilo zájem o zapsání do Českého národního registru dárců dřeně 25 policistů z Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.    

por. Mgr. Bc. Marie Štrbáková, DiS.

16. 6. 2014

Odkazy do noveho okna

koncert_1

koncert_1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem