Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Podvedené seniorky

Olomouc - žena přišla o 30000 Kč 

 
Trestného činu podvod se dopustil neznámý pachatel, který dne 13. 8. 2013 kolem dvanácté hodiny kontaktoval na pevnou telefonní linku 86letou ženu z Olomouce. Muž se představil jako je vnuk a ženě uvedl, že si nestihne vybrat peníze, zda by mu půjčila 30000 Kč. Dále ženě sdělil, že si pro peníze pošle svého známého Honzu, který mu je předá. Žena vyšla před dům, kdy v danou chvíli k ní přišel neznámý muž, který jí oslovil. Žena mu předala obálku s finanční hotovostí, následně muž odešel.  
 
 
Trestného činu pokusu podvodu se dopustil neznámý pachatel, který dne 13. 8. 2013 kolem desáté hodiny na pevnou telefonní linku kontaktoval 86letou seniorku z Olomouce. Ženě se představil pod jménem synovce a požadoval půjčení 50000 Kč. Seniorka mu odvětila, že takovou částku u sebe nemá, tak muž požádal o 40000 Kč. Žena mu odvětila, že by musela, vyzvednou peníze na poště. Pachatel jí sděli, že pro ni pošle vozidlo taxi. Žena toto odmítla a zeptala se, na co peníze potřebuje, proč nezavolal jejímu vnukovi a aby přijel na návštěvu. Pachatel odvětil, že peníze již nepotřebuje, stavit se nestačí a ukončil hovor. Žena následně zavolala svému vnukovi a dotazovala se na uskutečněný telefonát, který jí nebyl potvrzen. Žena proto celou skutečnost oznámila na policii.  
 
Policie apeluje na občany, aby byli obezřetnější, vždy okamžitě kontaktovali své rodinné příslušníky, a především nepředávali peníze cizím lidem. 
 
 
por. Bc. Josef Bednařík
14. srpna 2013

vytisknout  e-mailem