Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Podvodné vylákání peněz

Prostějov - Záminkou byla výhodná koupě auta.  

V průběhu minulého týdne kontaktoval 88 letého seniora v bytě v jednom z panelových domů v Prostějově jemu neznámý muž. Tvrdil, že ho posílá jeho syn a že mu má po něm poslat 50 tisíc korun na výhodný nákup vozidla. Pán tomu uvěřil a neznámému muži skutečně v přízemních prostorách domu peníze předal. V průběhu následujících dnů pojal podezření, že byl podveden a vše oznámil na policii. Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu odvod, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dva roky. Na případu pracují a po pachateli pátrají.
 
Podle jeho popisu se mělo jednat o muže ve věku kolem 30 let, vysokého mezi 175 – 180 cm, bílé pleti, atletické postavy. Měl světlé vlasy v délce 10 -12 cm. Byl hladce oholen a na sobě měl zelenkavou uplou košili a šedivé kalhoty. Mluvil plynule česky bez přízvuku a působil věrohodným dojmem.
 
Policie ČR opět apeluje na občany, aby byli obezřetní při kontaktu s neznámými lidmi. Podvodníci využívají různé záminky a lsti, aby se dostali k vašim penězům. Chtějí vniknout do vašeho bytu a pokud z vás nevylákají peníze přímo, ovládají řadu způsobů, jak vás okrást.
 

por. Mgr. Irena Urbánková

22.8.2013

vytisknout  e-mailem