Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Policie je ve střehu

Jesenicko se baví, ale policisté jsou ve střehu.  

Jesenicko se baví, ale policie je ve střehu
Období prázdnin skýtá řadu kulturních a společenských akcí. Policisté z územního odboru Jeseník si však na užívání musejí nechat zajít chuť. Na tyto akce přijíždí spoustu lidí ze středozemí a také z okolních států a pro policii, je to důvod k větší ostražitosti a posílení hlídek. Ne jinak tomu je v současné době při pořádání Mistrovství světa v rýžování zlata ve Zlatých Horách. Zdejší obvodní oddělení čítá pouze 16 policistů a tak je potřeba zesílit hlídky ve městě. Na pomoc mají policisty z dopravního inspektorátu, psovoda se psem, a také polské kolegy, kteří jsou nasazeni ve společných hlídkách. Tato kombinace se již v minulosti osvědčila, zvláště před mladými cizinci, kteří byli z přítomnosti svých policistů překvapeni. Za přítomnosti tohoto policisty se chování omladiny radikálně změnilo. Nad celým mistrovstvím, které trvá sedm dnů, dohlíží každodenně navíc osm policistů a jeden psovod se psem.
 Další zatěžkávací zkouškou bude o víkendu připravovaná motopárty na Habině. Zde se zapotí především dopravní policisté, ale svoji práci zde budou mít i policisté z obvodního oddělení Javorník. Ti budou dohlížet na veřejný pořádek a ve spolupráci s dopravní policií také na bezpečnost silničního provozu, převážně požívání alkoholických nápojů, nebo omamných a psychotropních látek před jízdou.
Pro případ neočekávaných událostí mají policisté zálohu u Inspektorátu cizinecké policie v Žulové a také obvodního oddělení Jeseník.    

 

nprap. Jiří Černěnko
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem