Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Povedená partička

PŘEROV - Šestici mladých mužů hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let.  

Povedenou partičku šesti mladých mužů ve věku od 18 do 22 let (pět z nich bylo z Přerovska, jeden z Olomoucka), která se dopustila, ať už společně či v jiném složení, dvanácti případů krádeží vloupáním, odhalili policisté z obvodního oddělení Přerov 1.
 
Na základě precizní operativní práce, prověření všech informací a poznatků tak objasnili případy, k nimž došlo od konce října loňského roku do konce června letošního roku na Přerovsku. Partička mladých mužů, ať už společně nebo v jiném složení, tak vnikala do restauračních zařízení, sklepních kojí, dílen a kanceláří firem. Zaměřovali se na cigarety, alkohol, cukrovinky, finanční hotovosti, jízdní kola, zahradní a pracovní nářadí, elektroniku, stravenky a nepohrdli ani notebookem, mobilním telefonem či letními pneumatikami na vozidlo. Svým jednáním tak způsobili celkovou škodu odcizením a poškozením za více jak sto tisíc korun. Ke svému jednání se doznali. Odcizené peníze použili pro vlastní potřebu, některé z odcizených věcí prodali jim neznámým osobám. Část z odcizených věcí se podařilo u podezřelých zajistit a budou předány majitelům. Při prověřování případu policisté zjistili, že jeden z mladých mužů byl již za obdobnou majetkovou trestnou činnost v nedávné minulosti odsouzen a potrestán.
 
Ve středu 17. září jim ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinů krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody, spáchaných formou spolupachatelství, za které jim, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let.

 

por. Mgr. Irena Urbánková

19.9.2014

vytisknout  e-mailem