Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Regulovčík 2014

OLOMOUCKÝ KRAJ - Soutěž dopravních policistů.  

Šestého května v dopoledních hodinách zahájil náměstek ředitele Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje plk. Ing. Libor Krejčiřík a vedoucí odboru služby dopravní policie plk. Mgr. Dušan Věženský soutěž dopravních policistů Regulovčík 2014, které se zúčastnili policisté z dopravních inspektorátů všech územních odboru Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.
Soutěž se skládala z teoretické a praktické části. V teoretické části policisté soutěžili v testu z otázek pravidel silničního provozu a odborných znalostí právních předpisů, kdy vše bylo podmíněno časovým limitem. Praktická část byla rozdělena na tři části, a to řízení silničního provozu na určené křižovatce, silniční kontrolu a jízdu zručnosti. Při těchto praktických disciplínách byla bedlivě hodnocena ústroj každého policisty, pokyny a pohyby při prováděné činnosti a řešení vzniklých situací.
Samozřejmě divácky nejzajímavější disciplínou bylo řízení vybrané křižovatky za plného provozu, kdy pro tento ročník byla opětovně vybrána křižovatka ulici Foerstrova, Pražská a tř. Míru. 
O soutěž projevili zájem i novináři, kteří se především zajímali o praktickou část soutěže, a to především o řízení křižovatky. Dále je zajímali postřehy policistů z této činnosti, ale i účastníků silničního provozu a řidičů.
Na každou disciplínu také dohlížela odborná porota, včetně zástupce BESIPu, Ing. Miroslava Charouze, který také do soutěže věnoval ceny.
Celkovým vítězem soutěže Regulovčík 2014 se stal policista nstržm. Petr Absolon z Územního odboru Olomouc, druhé místo obsadil pprap. Martin Hojgr z Územního odboru Šumperk a třetí místo patří nstržm. Tomáši Vitáskovi z Odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

 

Fotogalerie zde

 

 

 

 

 

 

por. Bc. Josef Bednařík
7. května 2014

vytisknout  e-mailem