Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Součinnostní dopravní akce

Olomoucký kraj - Na dopravní akci s Dálničním oddělením Kocourovec se podílely subjekty i z Polské republiky 

 
     Ve dnech 16. a 17. března 2012 se na rychlostní komunikaci R35 v územní působnosti Dálničního oddělení Kocourovec uskutečnila dopravně bezpečnostní akce se zaměřením na kontrolu nákladních vozidel, autobusů a jejich řidičů. Této akce se zúčastnili kromě policistů dálničního oddělení Kocourovec také pracovníci Centra služeb pro silniční dopravu, kteří působí při Ministerstvu dopravy a pracovníci Inspektorátu transportu drogoweho z Polského Těšína, kteří taktéž působí při Ministerstvu dopravy Polské republiky. Na této akci byl rovněž přítomen krajský koordinátor BESIP.
      V součinnosti s těmito subjekty byla v pátek 16. března prováděna kontrola dodržování dob řízení a bezpečnostních přestávek řidiči nákladních vozidel a autobusů spolu s kontrolou technického stavu. Následující den, v sobotu 17. března, proběhla v budově dálničního oddělení Kocourovec beseda s dopravci a zástupci autoškol na téma „Přeprava zboží silniční nákladní dopravou“. Za účasti pracovníka z Centra služeb pro silniční dopravu, koordinátora BESIPu pro Olomoucký kraj a příslušníků Celního úřadu Olomouc byly probírány oblasti dodržování dob řízení a bezpečnostních přestávek řidiči nákladních vozidel, upevňování nákladů a placení mýta na zpoplatněných komunikacích. Tato beseda se setkala s pozitivními ohlasy zúčastněných, kteří projevili přání i nadále v této započaté praxi pokračovat.
     V minulosti prováděné dopravně bezpečnostní akce s výše uvedenými subjekty byla velice přínosná a vždy kladně prezentována v médiích, a to nejen médiích regionálních, ale i na celostátní úrovni. 
 
por. Bc. Eva Čeplová
20.3.2012
 
 

vytisknout  e-mailem