Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Tři muži obviněni

Přerov - zabývali se výrobou a prodejem drog 

Dalším úspěchem se mohou pochlubit přerovští kriminalisté, kteří rozkrývají místní drogovou problematiku. Dne 2.dubna 2012 policisté obvinili 27letého muže z Kojetína, který se podílel na výrobě pervitinu. Touto činností se zabýval nejméně od počátku loňského roku do února roku letošního. Na svůj živnostenský list obstarával látky sloužící k nedovolené výrobě metamfetaminu. Drogu vyráběl s dalšími dvěma muži ve věku 39 a 41 let, kteří již v minulosti byli za tyto skutky několikrát obviněni a pravomocně odsouzeni. S jedním z nich se podílel na výrobě minimálně ve 40 případech a s druhým nejméně ve 100 případech. Nyní je obviněn z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který mu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Trestní stíhání obviněného je vedeno na svobodě.
Další obvinění ze stejného trestného činu si vyslechli o dva dny později dva mladíci ve věku 18 a 19 let z Přerova. Ti nebyli výrobci pervitinu jako obviněný v předchozím popsaném skutku, ale oba kamarádi se zabývali distribucí a prodejem drog. Drogy získávali od výrobců v rámci kraje a dodávali je dalším osobám.
Starší z prodejců se nelegální činností zabýval od dubna roku 2011 do ledna roku 2012 na různých místech na okrese Přerov. Metamfetamin prodal nebo předal zdarma minimálně v 71 případech. Mezi nejméně 7 zájemci o drogy  byly osoby ve věku od 15 do 40 let. Jeho finanční příjem za jednu dávku se pohyboval v rozmezí od 200 Kč do 1 000 Kč. 15letému uživateli drog prodával mimo pervitin také sušené části rostlin konopí setého minimálně v 10 případech v množství 1 gramu za částku 100 Kč za jednu dávku. V říjnu loňského roku, i přesto že věděl o jakou látku se jedná, nabídl pervitin 15leté dívce. Ta ovšem neměla o nabízené zboží zájem a odmítla.
Druhý prodejce se „obchodováním“ zabýval od prosince roku 2011 do dubna 2012 také na různých místech okresu Přerov. Drogy prodával stejným osobám jako jeho kamarád, tudiž je nabízel i mladistvým osobám. Mezi odběrateli pervitinu byly i ženy. Za uvedené protiprávní jednání jim hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Trestní stíhání je vedeno na svobodě. Oba muži byli také uživateli pervitinu a neměli problém sednout pod vlivem drog do vozidla a řídit ho. Strašího z nich zastavila policejní hlídka při silniční kontrole v únoru a mladšího v březnu. Oba měli pozitivní zkoušku na amfetaminy a další jízda jim byla zakázána. Oběma byl na místě zadržen řidičský průkaz a spolu s oznámením o jejich jednání, byly zaslány příslušnému správnímu orgánu k projednání.

 

 

nprap. Mgr. Miluše Zajícová
12.4.2012  

 

 

vytisknout  e-mailem