Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Upozornění pro občany

Šumperk - policie nabádá občany k větší obezřetnost. 

V době od 1. ledna do června 2012 prověřovala šumperská policie podezření ze spáchání trestného činu podvod muže, který prostřednictvím internetové sítě inzeroval nabídku zprostředkování pracovní činnosti z domova. Obsahem práce, bylo plnění obálek, kdy podmínkou k přistoupení k pracovní dohodě a zaslání instrukcí bylo zaplacení vstupního poplatku ve výši 690 Kč na účet inzerujícího majitele, který jim do čtrnácti dnů zaslal veškeré deklarované informace a materiály. Tímto způsobem si přišel na částku přes 1400000 Kč.
Na základě prověřování bylo zjištěno, že muž měl po živnostenské, finanční stránce vše v pořádku a postupoval dle zákona. Jelikož překročil obrat za poslední rok přes 1000000 Kč, stal se plátcem DPH a daně řádně odváděl.   
Během celého šetření nebylo zjištěno, že by se muž dopustil protizákonného jednání, jelikož vše co v inzerátu uvedl, tak zájemcům poskytl, a proto byl celý případ odložen. Jeho jednání  může být posuzováno pouze jako nemorální.
Policie České republiky nabádá občany k větší obezřetnost, aby si inzeráty na zprostředkování pracovní činnosti, a ne jen ty, důsledně a pozorně přečetli. Především důkladně zvážili ty situace, kdy je požadován nějaký finanční obnos.
 
por. Bc. Josef Bednařík
30. listopadu 2012

vytisknout  e-mailem