Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Výroba a distribuce pervitinu

Jesenicko - Obviněni byli čtyři lidé, dva pro výrobu a další dva pro distribuci 

 Vyšetřování trestné činnosti ve Vidnavě vedlo k obvinění hned čtyř lidí z Jesenicka. Případ distribuce pervitinu kriminalisté rozpracovali již na začátku tohoto roku. V hledáčku uvízly dvě osoby z Vidnavy, 31letá žena a o čtyři roky starší muž, kteří ve Vidnavě prodávali pervitin. Kriminalistům se dalším prověřováním podařilo zjistit, že drogu jim dodávali dva výrobci, a to jeden z Mikulovic a druhý z Bernartic. Na konci dubna proto byla v Mikulovicích u 58letého muže provedena domovní prohlídka, při které za přítomnosti služebního psa speciálně vycvičeného na vyhledávání drog byla zajištěna kompletní varna (o případu jsme veřejnost informovali 29. dubna).

V květnu na řadu přišli oba distributoři. V souvislosti s domovní prohlídkou, prohlídkou vozidel a jiných prostor byly zajištěny drogy, pervitin i marihuana. Pětatřicetiletý muž doma dokonce přechovával více jak 850 gramů marihuany využitelné k toxikomanii. Oba dealeři si vyslechli obvinění ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Pětatřicetiletý muž si navíc vyslechl obvinění ze spáchání zločinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.

Jako poslední přišel na řadu druhý výrobce drogy, 41letý muž z Bernartic, který pervitin vyráběl v jednom pronajatém domě. I u něj kriminalisté zajistili kompletní varnu i s chemikáliemi.

Celý případ je dále v šetření a není vyloučeno, že budou obviněny i další osoby.

uschovaná varna z Mikulovicuschovaná varna z Mikulovic
varna z Bernarticvarna z Bernartic

 

por. Ing. Tereza Neubauerová

28. května 2013

vytisknout  e-mailem