Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Žádost o spolupráci při pátrání

Šumperk - policie žádá občany o pomoc při pátrání po osobě pachatele zločinu loupeže. 

Zločinu loupeže se dopustil neznámý pachatel, který dne 24. 6. 2011 kolem 12:00 hodiny přišel do prodejny potravin na ulici Závořické v Postřelmově a dotazoval se prodavačky na cigarety. Opětovně do prodejny přišel kolem 12:25 hodin, kdy se slovy „tak to uděláme jinak“ vstoupil za prodejní pult a v pravé ruce držel 20 centimetrový nůž, kterým prodavačku ohrožoval a požadoval otevření pokladny a vydání finanční hotovosti. Než obchod opustil, tak si vzal ještě dvě krabičky cigaret a poté z místa utekl. Před prodejnou nasedl na kolo a odjel směrem na Zábřeh na Moravě. Celkově způsobil škodu kolem 6500 Kč. Za tento zločin hrozí pachateli trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.


 

K popisu pachatele:
 

Jednalo se o muže ve věku kolem 30 let, vysokého 165 centimetrů štíhlé postavy, hovořícího česky bez přízvuku. Na očích měl siné kulaté dioptrické brýle. Oblečen byl do červené mikiny s dlouhými rukávy, tmavých kalhot a na hlavě tmavou kšiltovku.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Záznam z videokamer k dispozici zde.

Policie České republiky Šumperk žádá občany, kteří se v uvedenou dobu pohybovali v okolí ulice Závořická v Postřelmově a viděli přicházet nebo odcházet výše uvedeného muže, nebo jeho osobu poznali na záznamu z kamer nebo fotografiích, aby kontaktovali Policii České republiky Šumperk, na telefonních číslech 974 779 101, 974 779 102 nebo na bezplatnou telefonní linku 158.

nprap. Bc. Josef Bednařík
13. července 2011


 

vytisknout  e-mailem