Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Ženy doplatily na nepozornost

Šumperk - pachatel způsobil škodu přes 53000 Kč 

 

Trestných činů krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku se dopustil neznámý pachatel, který dne 16. 7. 2010 kolem čtvrt na dvě odpoledne, v Penny marketu v Mohelnici, odcizil z igelitové tašky v nákupním košíku dámskou peněženku s finanční hotovostí, doklady a platebními kartami s PIN kódem. Ná sledně pak provedl neoprávněný výběr hotovosti. Chvilkovou nepozorností tak 54leté ženě z Mohelnice vznikla škoda ve výši přes 15000 Kč.

Stejných trestných činů se dopustil neznámý pachatel i v šumperském Penny Marketu. Ve stejný den, kolem patnácté hodiny, využil nepozornosti 58leté ženy a odcizil ji peněženku z tašky uložené v nákupním vozíku. S ní tak žena přišla o finanční hotovost, doklady a platební karty, ze kterých pachatel provedl neoprávněný výběr hotovosti. Ženě tak způsobil celkovou škodu ve výši přes 24000 Kč.

Na svou nepozornost doplatila i 45letá žena z Mohelnice, která dne 17. 7. 2010 navštívila market Lidl v Šumperku. Kolem poledne ji neznámý pachatel odcizil z nákupního vozíku dámskou kabelku s peněženkou, doklady, finanční hotovostí, mobilním telefonem, platebními kartami a dalšími věcmi. Této ženě byla způsobena celková škoda kolem 14000 Kč.

 

por. Mgr. Miloslav Svatoň


 

vytisknout  e-mailem