Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy, Kancelář ředitele

Žadatel si podal žádost dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve které žádal o doplnění a upřesnění požadovaných informací k jeho předchozím podáním. 

Žadateli bylo sděleno následující. Na základě žádosti dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, ze dne 15. 4. 2023, ve které žadatel požaduje informaci, vztahující se k obsahu písemností pořadové č. 1, 2 a 3 ve spise vedeném pod č. j. KRPA-123302/ČJ-2023-0000KR, sděluje povinný subjekt následující - č. 1 – žádost, číslo 2 a 3 totožný úřední záznam dopravního inspektorátu OŘ Praha IV.
K námitkám ohledně části žádosti pod č. j. KRPA-123302/ČJ-2023-0000KR, kdy mělo být žadateli sděleno, že každé obvodní ředitelství má svojí dopravní komisi, která shromažďuje a vyhodnocuje dopravní rizika a v pravidelných schůzkách se starosty dotčených městských části věci řeší, požadoval žadatel sdělení, zda se tak stalo i v předmětné lokalitě, případně jaká opatření byla přijata.
Žadateli bylo opětovně sděleno, že žádné obvodní ředitelství nemá zřízenu dopravní komisi. V daném případě je zřejmé, že žadatel trvá na potvrzení informace, kterou prosazuje jako relevantní a která je mimo realitu. Nicméně, v rámci dobré správy povinný subjekt sděluje, že v roce 2009 byla rozkazem ředitele Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy zřízena „Stálá pracovní skupina k systematické analýze dopravní situace na území hlavního města Prahy, k stanovování priorit v oblasti dohledu nad bezpečností silničního provozu a ke koordinaci činností za účelem jejího soustavného pozitivního ovlivňování“, jež řeší dopravní problematiku, ale nikoli v pravidelných schůzkách se starosty dotčených městských částí, jak žadatel uvádí. V rámci uvedené komise nebyla problematika v žádosti obsažená řešena.
K výhradě vůči podané informaci je na místě uvést, že povinný subjekt v rámci vyřizování žádostí dle zákona 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, reaguje na konkrétní požadavky a podněty žadatele, bez toho, aby měl prostor pro širší interpretaci v případech, kdy se podání odchyluje od skutečnosti. Zde v podstatné míře závisí vyřízení žádosti na obsahu žádosti. V tomto případě žádost obsahuje tvrzení žadatele v rozporu s danou realitou. 

vytisknout  e-mailem