Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy, Kancelář ředitele

Žádost: Žadatel si podal žádost dle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím. Žádal o poskytnutí následujících informací a) Co bylo důvodem, pro který byl ve středu 14. 10. 2020 večer kolem sedmé hodiny před domem č. p. 33 v ul. Cukrovarské v Čakovicích velký počet vozidel Policie ČR. b) Co bylo důvodem, pročesávání oblasti obytné zóny ul. Bermanova. K bodům a) až b) žádám ve smyslu stejného právního předpisu o poskytnutí informace: 1) s jakým výsledkem byl zásah proveden 2) mají během zásahu zjištěné skutečnosti vliv na bezpečnost občanů 3) jaká jsou případná bezpečnostně preventivní doporučení pro obyvatele inkriminované oblasti 

Odpověď:  Žadateli byly poskytnuty následující informace.
ad. a) Dne 14. 10. 2020 v 18:35 byly vyslány hlídky na adresu Cukrovarská 987 v Praze, kde se v ubytovně měla rvát skupina osob. Hlídkami byl zajištěn klid a veřejný pořádek, bylo zjištěno, že se jedná o dělníky ze stavby, kteří se znali, pod vlivem alkoholu. Šest osob bylo na místě zajištěno, v současné době je případ ve stádiu prověřování za účelem stanovení právní kvalifikace protiprávního jednání jednotlivých osob. Věc je vedena na MOP Čakovice.
ad. b) Dne 16. 10. 2020 v 03:08 byly hlídky policie vyslány na adresu Bermanova 996/17 v Praze 9, kde měl na oznamovatele několikrát vystřelit neznámý muž. Na místě bylo zjištěno, že se konflikt odehrál uprostřed točny autobusu č. 911, přičemž oznamovatel měl konflikt se svým známým, který mu vyhrožoval. Následně se tento známý měl schovat za elektrický rozvaděč, odkud se údajně ozvaly tři výstřely. Na toto oznamovatel zavolal policii, oba aktéři byli pod vlivem alkoholu. Bylo provedeno ohledání místa činu, za účasti služebního psa, kterým bylo zjištěno, že se s jednalo o zvuky úderů do stříšky elektrického rozvaděče, které oznamovatel mylně vyhodnotil jako výstřely, které si v opilosti pospojoval s předchozími výhružkami a zareagoval útěkem z místa incidentu. Následně připustil, že se mohlo jednat o nějaké jiné zvuky, než jsou výstřely. Vyhodnocením na základě zjištěných skutečností a provedeného ohledání místa události byla střelba vyloučena. Věc je vedena na MOP Čakovice.
ad. 1) viz výše
ad. 2) Ani jedna z těchto událostí nemá žádný negativní vliv na bezpečnost občanů dané lokality.
ad. 3) Preventivním doporučením, je všímat si dění v okolí a v případě zjištění nějakého podezření na protiprávní jednání, kontaktovat linku 158. Hlídky Policie ČR a Městské policie projíždějí sídliště Čakovice několikrát denně, není v silách ani jednoho bezpečnostního sboru pokrýt svou činností celou lokalitu. Z uvedeného důvodu oznámení od občanů pomáhají značnou měrou udržovat městskou část bezpečnou.

vytisknout  e-mailem