Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy, Kancelář ředitele

Žadatel si podal žádost dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve které žádal o poskytnutí informací vyskytujících se ve spisu policejního vyšetřovatele, vedeném pod č. j. KRPA-308174/ČJ-2022-001192-PÁ a to: 1. Kdo podal trestní oznámení? 2. Jaké konkrétní kroky podnikl policejní vyšetřovatel před rozesláním žádostí o poskytnutí informací, zejména jestli si skutečnost, o kterou se pravděpodobně opírá trestní oznámení, nějak ověřoval (např. z veřejných zdrojů, InfoSoud (http://portal.justice.cz/ejustice/info-soud.html). 

Žadateli bylo sděleno následující:

Ad 1) V případě dotazu ohledně informace, kdo podal trestní oznámení, bylo žadateli zasláno Rozhodnutí o částečném odmítnutí žádosti ve smyslu ustanovení § 15 odst. 1 zákona o svobodném přístupu k informacím, na základě důvodů uvedených v ustanovení § 8a odst. 1 ve spojení s ustanovením § 11 odst. 6 téhož zákona.

Ad 2) Policejní orgán si současně vyžádal informace od Bytového družstva Skuteckého - Laudova, dále od bývalého představenstva družstva (tedy i od samotného žadatele) a od Vrchního soudu v Praze.

vytisknout  e-mailem