Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy, Kancelář ředitele

Žadatel si podal stížnost na způsob vyřízení stížnosti a ignorování přestupků rušení nočního klidu v objektu Kasáren Karlín a žádost dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve které žádal o poskytnutí informací k rušení nočního klidu v objektu kasáren Karlín ve znění: 1/ …“Stěžovatel si zároveň tímto žádá dle zákona č. 106/1999 Sb., o doložení videozáznamu tichého letního kina dne 31. 8. 2023, který nepochybně policie ČR k prokázání skutkového stavu pořídila.“ 2/ …“Stěžovatel tedy dle zákona č. 106/1999 Sb., ke všem oznámením v letech 2018 až 2021 žádá doložení, jaká konkrétní hlídka (jmenovitě) jednotlivá oznámení řešila. Žádá všechny písemné dokumenty ke každému oznámení rušení nočního klidu v letech 2018 až 2021 a jakékoliv další dokumenty, které se k těmto skutkům vztahují.“ 3/ …“žádám tímto zápis z této kontroly (případně kontrol) a vyhodnocení těchto kontrol v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb.“ 

Žadateli bylo sděleno následující:

Ad1/ Jak vyplývá z poskytovaného úředního záznamu ze dne 29. 11. 2023 a následného sdělení vedoucího MOP Karlín ve znění: "Ke kamerovým záznamům ze dne 31. 08. 2023, kdy byla provedena ze strany VO MOP Karlín za účasti pracovnice odboru ÚMČ Praha 8 schůzka k zjištění a ověření situace v okolí kasáren Karlín v době produkce letního kina a samotného provozu v prostoru kasáren Karlín uvádím, že kamerové záznamy nebyly pořízeny, kdy v tento den nebylo ani oznámeno z jakékoliv strany rušení nočního klidu."

Ad2/ Požadované písemné dokumenty byly žadateli poskytnuty. Z těchto dokumentů jednoznačně vyplývá identifikace útvaru, jehož policisté byli pověřeni operačním důstojníkem Integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy k prověření daného oznámení, což je dle názoru povinného subjektu vypovídající informace pro potřeby žadatele a je zcela dostačující k případnému dalšímu využití. Toto stanovisko koresponduje i s podanou stížností žadatele na postup policie v konkrétním případě, k němuž se předmětná žádost dle zákona č. 106/1999 Sb., váže.

Ad3/ Dle informace Obvodního ředitelství policie Praha III ve znění: "sděluji, že služební funkcionáři kontrolují interní informační systémy, kdy v případě zápisu o ohlášení RNK v objektu kasáren Karlín překontrolují způsob vyřízení tak, aby byl v souladu s metodickým usměrněním činnosti. O této činnosti se žádné zápisy nedělají, jelikož se jedná o standartní činnost."

vytisknout  e-mailem