Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Soutěž dopravních policistů 2012

KRAJ - Skončili jsme na stupni vítězů! 

V sobotu, dne 8. září 2012, se sešlo na soutěži v Ostravě celkem 28 nejlepších dopravních policistů ze 14 krajských ředitelství z celé ČR (více zde). Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje reprezentovali vítězové krajského kola prap. Hlavsa David a prap. Ježek Karel z dopravního inspektorátu Trutnov.
 
Policisté plnili disciplíny z řízení provozu na křižovatce, z teoretických znalostí a z jízdy zručnosti se služebním vozidlem. Řízení provozu na křižovatce probíhalo na rušné čtyřramenné křižovatce ul. Opavská a 17.listopadu o několika jízdních pruzích včetně tramvajového provozu v Ostravě – Porubě. Teoretická část obsahovala test z pravidel silničního provozu určený pro řidiče autobusu a test z odborných znalostí. Jízda zručnosti se uskutečnila v areálu centra pro bezpečnou jízdu v Ostravě – Přívoze. Jízda zručnosti byla rozdělena do dvou částí. Na jízdu v co nejkratším čase mezi kužely na kluzkém povrchu, couvání ve vymezeném prostoru, zaparkování mezi dvě podélně stojící vozidla, následně projetí 30 centimetrů širokým úsekem pravými koly, poté otočení vozidla ve vymezeném prostoru a čas časomíry se zastavil při zastavení vozidla pravým předním kolem na značce. Druhá část jízdy zručnosti proběhla formou řízeného smyku, kde měli policisté povinnost vyrovnat uměle vyvolaný smyk na kluzkém povrchu a přitom se vyhnout několika překážkám. Po všech disciplínách byly sečteny body a došlo k vyhlášení výsledků.

V rámci kategorie družstev se dopravní inspektorát Trutnov zastupující Královéhradecký kraj umístil na historicky nejlepším třetím místě, když prvenství obhájili policisté z Pardubického kraje a na druhém místě se umístilo krajské ředitelství Vysočina. V kategorii jednotlivců se ve velké konkurenci na bronzovém místě umístil policista zařazen na DI Trutnov prap. David Hlavsa.
 
Celkové umístění:
kategorie družstev -  1. KŘP Pardubického kraje
                                   2. KŘP Vysočina
                                   3. KŘP Královéhradeckého kraje
 
kategorie jednotlivci - 1. pprap. Pavel Martínek (OSD Pardubice) 299 b.
                                   2. pprap. Tomáš Procházka (OSD Vyočina) 288 b.
                                   3. prap. David Hlavsa (DI Trutnov) 288 b.
                                    …
                                   13. prap. Karel Ježek (DI Trutnov) 282 b.


nprap. Bc. Udo Ertner
tiskový mluvčí
Zveřejněno: 25. září 2012

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem