Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Alkohol za volant nepatří

TRUTNOVSKO-Další dva opilí způsobili nehodu 

Ve čtvrtek 1. 3. 2012 vyjížděli krátce po šesté hodině ranní policisté dopravního inspektorátu do obce Vítězná, kde došlo k dopravní nehodě. Policejní hlídka na místě provedeným šetřením zjistila, že řidič osobního motorového vozidla Škoda dostal na rovném úseku smyk, vyjel mimo komunikaci, kde narazil do vzrostlého stromu. Při prováděném šetření byla s řidičem provedena dechová zkouška na zjištění alkoholu. Přístroj prokázal 1,26 promile v dechu zraněného jednapadesátiletého muže. Nezodpovědný účastník silničního provozu byl na základě prohlídky přivolaného lékaře transportován do nemocničního zařízení.
Podobnou nehodu zaprotokolovali trutnovští dopravní policisté ve čtvrtek dopoledne. Dvacetiletá žena havarovala se svým osobním motorovým vozidlem Ford mezi Nemojovem a Verdekem. Řidičku s největší pravděpodobností přemohl mikrospánek, jehož následkem bylo vyjetí mimo komunikaci. V příkopu se poté automobil převrátil na bok. Při uvedené nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Provedená dechová zkouška v tomto případě prokázala 1, 20 promile v dechu mladé řidičky. Oba řidiči si s největší pravděpodobností vyslechnou podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok, zákaz činnosti či peněžitý trest.
Policie České republiky denně zadokumentuje několik dopravních nehod, při kterých svou roli sehrává požití alkoholického nápoje před nebo během jízdy. Každý motorista by si měl uvědomit, že alkohol za volant opravdu nepatří. Požití jakéhokoliv nápoje, který obsahuje alkohol, u řidičů snižuje rychlost jejich reakce a při delší jízdě samozřejmě způsobuje únavu.
nprap. Udo Ertner
2. 3. 2012 
 

Odkazy do noveho okna

Nemojov1

Nemojov1 

Detailní náhled

Nemojov2

Nemojov2 

Detailní náhled

Nemojov3

Nemojov3 

Detailní náhled

Vítězná1

Vítězná1 

Detailní náhled

Vítězná2

Vítězná2 

Detailní náhled

Vítězná3

Vítězná3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem