Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Děkovný dopis

TRUTNOVSKO - Poděkování za příkladné jednání policisty 

Na adresu Policie České republiky v Trutnově byl 10. září letošního roku odeslán děkovný dopis. Uvedenou písemnost zaslala k rukám vedoucího územního odboru trutnovské policie pracovnice jedné z benzinových čerpacích stanic v obci Kratonohy. Pisatelka uvedeným dopisem vyjadřuje poděkování jednomu z policistů, který je služebně zařazen na Obvodním oddělení Policie České republiky v Trutnově. Na adresu Územního odboru Policie České republiky Trutnov je čas od času doručen děkovný dopis, který zveřejňujeme na stránkách zpravodajství Územního odboru PČR Trutnov. Tento dopis si však zasluhuje větší pozornost, proto jej zveřejňujeme jak na policejních stránkách, tak cestou sdělovacích prostředků.
V uvedeném dopisu se píše: „ Pracuji jako obsluha čerpací stanice v obci Kratonohy. Dne 30. 8. 2012 jsem obsluhovala Vašeho zaměstnance a udělala jsem chybu – vrátila jsem mu o 1000 Kč více. Zkrátka jsem se spletla. Za tři roky praxe se mi nestalo, že by zákazník peníze vrátil, vždy si je nechali, vlastně já sama jsem to ani netušila a přišla bych na to až večer při počítání tržby. Víte jistě sám jaká je dnes doba, člověk ztratí peněženku a pokud se najdou alespoň doklady, můžete hovořit o zázraku. On se zachoval opravdu moc hezky, myslím, že pokud má policie v Trutnově takové policisty, všechna čest, v dnešní době se takové věci nestávají. Ani jsem nevěděla, že patří k policii, musela jsem se ho zeptat, považoval to za samozřejmou věc, kterou má udělat každý správný občan, myslím že z mé strany by bylo vhodné tomu člověku ještě jednou poděkovat. Dny jsou pak mnohem veselejší, pokud potkáte tak poctivých, čestných a skromných lidí, jako byl tento mladík. Vyřiďte mu prosím ještě jednou moje upřímné dík a Vašemu policejnímu oddělení přeji mnoho úspěchů v práci, kterou odvádíte“.
Uvedené poděkování tedy patří policistovi podpraporčíku Martinu Křechovi. Vedení územního odboru trutnovské policie se připojuje k autorce dopisu a děkuje podpraporčíku Martinu Křechovi za ukázku příkladného jednání. Nechť slouží nám všem jako návod slušného chování, které se bohužel v dnešní době často vytrácí.
nprap. Bc. Udo Ertner
20. 9. 2012 v 08:45 hodin
 

vytisknout  e-mailem