Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

EURO 2012

KRAJ - omezení v překračování hranic do Polska 

Polská republika v době konání Mistrovství Evropy v kopané (4. 6. - 1. 7. 2012) dočasně znovuzavede ochranu vnitřních hranic. To znamená, že od pondělí 4. 6. auta v Královéhradeckém kraji budou moci přejíždět pouze na osmi silničních hraničních přechodech:
Náchod, Starostín, Otovice, Královec, Malá Čermná, Orlické Záhoří, Pomezní Boudy a Bartošovice v Orlických Horách.
Ostatní přechody, kterými se dá v současné době projíždět auty, se budou moci v uvedené době používat pouze jako turistické stezky pro pěší nebo cyklisty.
Polské orgány ochrany státních hranic Polské republiky budou provádět kontroly vytipovaných vozidel a osob s ohledem na zajištění veřejného pořádku a vnitřní bezpečnosti. Dle jejich vyjádření může dojít ke zpomalení průjezdu na přechodech.
Česká republika ve vztahu ke státní hranici nepřijímá žádná opatření týkající se hraničních kontrol. Nicméně se přijímají opatření k zabezpečení veřejného pořádku a plynulosti silničního provozu. Do opatření budou nasazeny stovky policistů z pořádkové, dopravní  i cizinecké policie. V případě, že by hrozil kolaps v dopravě, jsou připraveny odstavné plochy pro kamiony na obchvatu České Skalice a obchvatu Hradce Králové.
Samozřejmé je, že všichni, kteří pojedou do Polska, musí mít u sebe občanský průkaz nebo cestovní pas.
Další informace zde
 
por. Iva Kormošová
31.5.2012, 13:15

 

vytisknout  e-mailem