Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž skončil ve vazbě

TRUTNOVSKO - Krádeže a výtržnictví objasněny 

Policisté služby kriminální policie a vyšetřování z Trutnova odvedli kus dobré práce, při které vypátrali místního devatenáctiletého mladíka, který se měl v průběhu letošního roku na území města Trutnova dopouštět násilné a majetkové trestné činnosti. Policejní komisař ve čtvrtek 23. 8. 2012 obvinil shora uvedeného muže omezeného na osobní svobodě ze spáchání přečinů krádež a výtržnictví.
Muži zákona provedeným šetřením zjistili, že se obviněný měl v centru Trutnova začátkem léta letošního roku dopustit společně se dvěma dalšími kumpány fyzického napadení dvojice mužů, kteří si z roztržky odnesli několik odřenin a pohmožděnin. Obviněný se měl dále dopustit několika krádeží zboží a jiných cenností v místních obchodech a krádeže jízdního kola v hodnotě několika desítek tisíc korun.
Škodu, kterou měl obviněný svým protiprávním jednáním poškozeným způsobit, byla předběžně vyčíslena na necelých 60 tisíc korun. Za shora uvedené přečiny může být soudem uložen trest odnětí svobody až na pět let.
Poté, co policejní komisař zahájil trestní stíhání shora uvedeného muže, podal cestou Okresního státního zastupitelství v Trutnově návrh na vzetí obviněného do vazby. Soudce Okresního soudu v Trutnově tento návrh akceptoval a v pátek 24. 8. 2012 na obviněného uvalil vazbu. Policisté po tomto rozhodnutí mladíka eskortovali do jedné z vazebních věznic, kde zajištěného řádně předali pracovníkům vězeňské služby.
nprap. Bc. Udo Ertner
29. 8. 2012

vytisknout  e-mailem