Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté zachránili lidský život

TRUTNOVSKO-Pátrací akce s dobrým koncem 

V pondělí 16. 1. 2012 krátce po osmé hodině večer se na tísňovou linku Policie České republiky v Trutnově obrátil s žádostí o pomoc jednatřicetiletý muž z Hostinného, který pohřešoval svého otce.

Místní policisté ihned po tomto oznámení vyjeli na místo, aby zjistili prvotní informace o pohřešované osobě. Po získání popisu vyhlásili pátrání a začala pátrací akce po devětapadesátiletém muži, který podvečer odešel z místa svého trvalého pobytu jen v pantoflích a lehkých oděvních svršcích neznámo kam.

 V průběhu pátrání „po horké stopě“ se do akce zapojilo několik dalších hlídek z trutnovského územního odboru. Zasahujícím policistům při prohledávání okolí pomáhal rovněž policejní psovod se svým čtyřnohým přítelem. Po počátečním neúspěchu se pátrání rozšířilo i do širšího okolí, kde byla po zhruba šesti hodinách pátrací akce ve sněhové vrstvě zjištěna trasologická stopa, která svým otiskem odpovídala stopě pantofle. Na základě zjištění uvedené stopy krátce před půl pátou hodinou ranní muže policisté nalezli. Pohřešovaný ležel v místním potoku, byl podchlazený a zcela vyčerpaný. Policisté nemocnému pánovi poskytli první pomoc a ihned na místo přivolali vozidlo rychlé záchranné služby, které muže ohroženého na životě převezlo do nemocničního zařízení. 

O záchraně pohřešovaného muže rozhodovala každá minuta, proto patří za profesionální a výborně odvedenou práci všem zasahujícím policistům velké poděkování.  

nprap. Udo Ertner
17. 1. 2012

vytisknout  e-mailem