Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Skvělá práce Toxi týmu

TRUTNOVSKO-Prevence se musí vyplatit 

Policisté služby kriminální policie a vyšetřování v Trutnově v úterý 21. 2. 2012 po několika týdnech usilovné práce zajistili u šestadvacetiletého muže z Královédvorska předměty, které slouží k výrobě soli metamfetaminu, kterou široká veřejnost více vnímá pod názvem pervitin. Muž omezený na osobní svobodě skončil na policejním oddělení, kde si vyslechl obvinění ze spáchání přečinu výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na pět let. Po provedení všech úkonů muži zákona obviněného propustili na svobodu.
Na začátku měsíce února letošního roku trutnovští kriminalisté sdělili podezření ze spáchání přečinů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu osmapadesátiletému muži z Trutnova, který si bez povolení opatřil několik rostlin marihuany. Muži zákona následným šetřením zjistili, že si „šikovný zahradník“ ve své garáži v předem připraveném zařízení vypěstoval přes dvě desítky rostlin setého konopí. Za shora uvedené přečiny může být soudem uložen trest odnětí svobody až na pět let.
Na internetovém serveru Novinky.cz byl ve čtvrtek 16. 2. 2012 zveřejněn článek, ve kterém se autor vyjádřil k velkému nebezpečí, ke kterému při nelegální výrobě drog dochází. V článku je přímo uvedeno „vzhledem k vysokému riziku požáru či výbuchu kvůli nim přijdou o svůj domov nic netušící sousedé“.  

Policie České republiky tímto žádá všechny občany, kteří mají podezření, že v jejich domě či na jiném místě dochází k nelegální výrobě omamných a psychotropních látek, nechť tuto skutečnost ihned oznámí na linku 158.
nprap. Udo Ertner
23. 2. 2012

Novinky.cz: 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem