Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend s policisty na Trutnovsku

Alkohol za volantem a krádeže 

V průběhu uplynulého víkendu včetně pátečního dne do pondělního rána 20. 8. 2012 policisté na Trutnovsku přijali oznámení o jednadvaceti nově spáchaných přečinech. Uvedené případy muži zákona zadokumentovali a k těmto provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější skutky, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zadokumentovali přečiny poškození cizí věci, ohrožení pod vlivem návykové látky, neoprávněné užívání cizí věci, maření výkonu úředního rozhodnutí, porušování domovní svobody, zatajení nálezu a zanedbání povinné výživy. V průběhu dnů volna navíc policejní hlídky zpracovaly sedmaosmdesát přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití. Muži zákona rovněž zadokumentovali jeden případ náhlého úmrtí.

V neděli 19. 8. 2012 vyhlásili policisté z Trutnova celostátní pátrání po odcizeném osobním motorovém vozidle značky Škoda Octavia černé metalické barvy, registrační značky 4H4 8339. Uvedený automobil odcizil dosud neznámý zloděj z volně přístupného parkoviště před koupalištěm, které se nachází v obci Chvaleč. Majitelka dopravního prostředku vyčíslila škodu na necelých 146 tisíc korun. Za přečin neoprávněné užívání cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. 
Policie České republiky tímto žádá všechny občany, kteří by mohli k uvedené krádeži, popřípadě pohybu vozidla uvést jakoukoliv informaci, nechť ihned kontaktují trutnovské policejní oddělení či bezplatnou telefonní linku 158. Po odcizeném automobilu Policie České republiky intenzivně pátrá.

Trutnovská policejní hlídka v neděli navečer 19. 8. 2012 krátce před dvacátou hodinou zastavila v Trutnově – Poříčí na Horní ulici při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu ke kontrole řidiče motorového vozidla Opel. Muži zákona po provedení běžné silniční kontroly vyzvali dvaašedesátiletého muže sedícího za volantem k provedení dechové zkoušky na zjištění alkoholu. Přístroj prokázal 1,81 promile. Nezodpovědný účastník silničního provozu přišel na místě o svůj řidičský průkaz a navíc je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí až jeden rok trestu odnětí svobody, zákaz činnosti či peněžitý trest.

Hlídka trutnovských dopravních policistů v sobotu navečer 18. 8. 2012 zastavila v Trutnově na Královédvorské ulici při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu ke kontrole řidiče osobního motorového vozidla značky Škoda. Muži zákona po provedení běžné silniční kontroly zjistili, že jednadvacetiletý mladík sedící za volantem má Městským úřadem v Trutnově vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Nezodpovědný účastník silničního provozu si vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na tři roky, zákaz činnosti či peněžitý trest.

V pátek ráno 17. 8. 2012 zaprotokolovali vrchlabští policisté případ násilného vniknutí do jedné z prodejen v centru Vrchlabí. Policejní hlídka ohledáním místa činu zjistila, že dosud neznámý zloděj z objektu odcizil počítač, mobilní telefon, nože a firemní razítko. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na necelých 25 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí lapkovi trest odnětí svobody až na dva roky. Místní muži zákona se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po nezvaném hostu a odcizených předmětech intenzivně pátrají.

Dopravní policisté vyjížděli v průběhu víkendu k sedmnácti dopravním nehodám, při kterých došlo k jednomu úmrtí a čtyřem zraněním. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dechové zkoušce se podrobilo 546 řidičů motorových vozidel. Dvanáct ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu usedlo za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje. Dopraváci navíc zjistili 60 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které uložili blokové pokuty ve výši několika desítek tisíc korun.

V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 12 pěších policejních hlídek. 

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali o víkendu 127 telefonátů, 70 z nich bylo využito a zbývajících 57 nesouviselo s prací PČR. 
nprap. Bc. Udo Ertner
20. 8. 2012 
 

vytisknout  e-mailem