Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vlastnil auto, ne řidičák

HRADECKO-Už nemá ani jedno. Policejní inspektor muže vyzval k vydání osobního motorového vozidla 

V těchto dnech policisté Obvodního oddělení 3 v Hradci Králové odeslali ke správnímu řízení spisový materiál k jednání nenapravitelného dvacetiletého muže z Hradce Králové. V minulosti ho opakovaně kontrolovali, když řídil červené vozidlo Ford Fiesta, jehož je majitelem. To by nebylo nic divného, kdyby byl řádným držitelem řidičského oprávnění. Mladý muž ale nikdy v autoškole nebyl a řidičák tedy nevlastnil.
Poprvé ho policisté kontrolovali 15. ledna tohoto roku ve Štefánikově ulici v Hradci Králové. Před policisty neměl ani potřebu zapírat nebo si vymýšlet. Předložil pouze doklady od vozidla a svůj občanský průkaz. Doslova řekl, že ví, že řídit nesmí. Dechová zkouška byla tentokráte negativní.
Jinak tomu ale bylo při další kontrole ve večerních hodinách 27. ledna v ulici Milady Horákové. Nejenom že opět sedl za volant, ale zkouška na přítomnost drog v těle prokázala, že dokonce řídil pod vlivem drog, konkrétně marihuany a pervitinu. Mezi těmito kontrolami policisté z Obvodního oddělení 3 zjistili, že vozidlo stejného typu se stejnou registrační značkou bylo na čerpací stanici v Hradecké ulici a jeho řidič, do té doby neznámý pachatel, odcizil potah na volant a ujel. Kromě krádeže tedy policisté měli kamerově zaznamenán i příjezd a odjezd našeho „neřidiče“.
Jeho jednání překročilo veškeré meze, a protože byl velký předpoklad, že je muž v tomto ohledu skutečně nenapravitelný, vyzval ho policejní inspektor k vydání osobního motorového vozidla, včetně klíčů, osvědčení o registraci a potvrzení o povinném pojištění. Vozidlo je nyní uloženo v depozitní úschově, doklady a klíče byly připojeny ke spisovému materiálu. Ten policisté odeslali ke správnímu řízení s návrhem, aby správní orgán Magistrátu města Hradec Králové uložil v řízení o přestupku sankci propadnutí věci. Jedině tak může být zajištěno, že nezodpovědný muž nebude svým jednáním i nadále ohrožovat ostatní účastníky silničního provozu.
 
mjr. Mgr. Ivana Ježková
tisková mluvčí, tel. 602651187
15. 5. 2012, 7:45
           

vytisknout  e-mailem