Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vyhodnocení OPEN AIR FESTIVALU

TRUTNOV - Policisté řešili jenom drobnosti 

Zítra ráno v 7:00 skončí více než čtyřdenní bezpečnostní opatření, kterým jsme chtěli ve spolupráci s městskou policií přispět k pokud možno bezproblémovému průběhu festivalu Open Air v Trutnově Na Bojišti. Již nyní můžeme konstatovat, že kromě několika přestupků nemuseli  policisté zásadním způsobem zakročovat.

Do této chvíle (14:00) zkontrolovali trutnovští policisté ve spolupráci s cizineckou policií 394 osob a 216 vozidel. Jednu zkotrolovanou osobu zadrželi, protože po ní bylo vyhlášeno celostátní pátrání z důvodu nenastoupení do výkonu trestu. Při těchto kontrolách uložili policisté 67 blokových pokut v celkové výši 24 600 Kč za přestupky v dopravě  a dvě pokuty proti veřejnému pořádku za celkem 1 100 Kč. Deset řidičů se bude za spáchané přestupky zpovídat před správním orgánem. Devět řidičů bylo při kontrole pod vlivem alkoholu, z toho jeden nadýchal více než jednu promile alkoholu a dopustil se tedy přečinu řízení pod vlivem návykové látky. Ostatní řidiči, kteří nadýchali do jedné promile se dopustili přestupku řízení pod vlivem návykové látky. Zajímavý je jistě fakt, že jenom dnes v noci, od jedné hodiny ranní, provedli dopravní policisté 135 dechových zkoušek a z tohoto počtu bylo 6 pozitivních.

Z přestupku proti občanskému soužití jsou podezřelí dva mladí muži z Trutnova, kteří ve čtvrtek večer přišli posilněni alkoholem na čerpací stanici u hlavního silničního tahu přes Trutnov a tropili zde výtržnosti. Přivolaní policisté je zklidnili a poté je převezli na protialkoholní záchytnou stanici. Jejich jednání budou oznamovat na příslušný správní orgán.

Přestupky proti majetku, tak zvané drobné krádeže se škodou do 5 000 Kč, řešili policisté pouze čtyři. Ve dvou případech poškození oznámili vykradení stanu, ve dvou dalších zmizení kabelky s doklady a finanční hotovostí. Celková škoda činí něco málo přes 13 tisíc korun.

V průběhu konání festivalu jsme nezaznamenali ani žádné velké kompikace v dopravě.

Z našeho pohledu je až do této chvíle průběh festivalu v celku bezproblémový. Doufejme, že tento fakt budeme moci zkonstatovat i zítra v ranních hodinách, kdy pro nás bezpečnostní opatření skončí.

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 19.8.2012, 14:30

vytisknout  e-mailem