Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

KARLOVARSKÝ KRAJ – Devět řidičů pod vlivem alkoholu 

Krajská dopravně bezpečnostní akce zaměřená na bezpečnost a plynulost silničního provozu proběhla ze dne 17. na 18. srpna od 18:00 do 04:00 hodin. Celkem na 44 policistů rozmístěných po celém kraji se zaměřilo především na požívání alkoholických nápojů a návykových látek. Mimo tento hlavní úkol také policisté pátrali po odcizených motorových vozidlech, hledaných osobách a věcech.
Během akce bylo zkontrolováno téměř 500 vozidel a zjištěno 80 přestupků. U 9 řidičů bylo zjištěno požití alkoholu před jízdou.
Kontroly na silnicíchKontroly na silnicích
 
Alkohol byl zjištěn například v těchto případech:
V Otovicích policejní hlídka ve 23:40 hodin zastavila řidiče vozidla vozidla Hyundai. Dechová zkouška prokázala požití alkoholických látek před jízdou. Naměřené hodnoty ukázali 2,45 a 2,35 promile alkoholu v dechu.  
Půl hodiny po půlnoci zastavili Ašští policisté v Aši řidiče Audi. Provedenou dechovou zkouškou se ukázalo, že je řidič pod vlivem alkoholu. Naměřené hodnoty ukázali 1,79 a 1,97 promile alkoholu.
Nejdečtí policisté zastavili řidiče vozidla Daewoo v 02:00 hodiny na silnici II. třídy v obci Nejdku směrem na Karlovy Vary. Při opakovaném měření nadýchal řidič 2,23 a 2,59 promile alkoholu. Policisté na místě zadrželi řidičům řidičské průkazy.
 
Početným prohřeškem při kontrolách byl také zjištěn velký počet řidičů, kteří nebyli připoutáni bezpečnostními pásy.   
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
18. srpna 2013

vytisknout  e-mailem