Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté dohlédnou na veřejný pořádek

KRAJ VYSOČINA: Návštěvníci musí dbát pokynů pořadatelů i policistů 

Policisté z Územního odboru Žďár nad Sázavou připravili bezpečnostní opatření v souvislosti s konáním Světového poháru horských kol, který probíhá o nadcházejícím víkendu v Novém Městě na Moravě. Do opatření se zapojí policisté pořádkové, dopravní, cizinecké  a kriminální policie. Do opatření budou po celý víkend nasazeni také policejní kynologové.
 
Budeme se podílet na zajištění veřejného a místního pořádku, aby se podařilo zamezit páchání trestných činů i přestupků. Naší prioritou je chránit majetek občanů před případnými pachateli trestné činnosti. Dopravní policisté budou dohlížet na bezpečnost a plynulost provozu a v případě potřeby budou dopravu regulovat. 
 
Na všechny návštěvníky apelujeme, aby důsledně dbali pokynů pořadatelů, a to zejména při příjezdu do města a při parkování vozidel. Doporučujeme naplánovat si příjezd do Nového Města na Moravě s dostatečným časovým předstihem. Větší množství návštěvníků, kteří budou na světový pohár přijíždět, zcela jistě sníží kapacitu a dopravní obslužnost komunikací ve srovnání s běžným obdobím. Všichni řidiči proto musí dbát pokynů policejních hlídek, aby nedocházelo ke zbytečným komplikacím v dopravě.
 
V rámci bezpečnostního opatření budeme působit především preventivně. Naší přítomností v místech, kde se bude nacházet větší počet osob, budeme předcházet páchání trestné činnosti, zejména majetkového charakteru. Naším cílem je eliminovat na minimum riziko krádeží motorových vozidel, vloupání do motorových vozidel, kapesních krádeží a další kriminality. Musíme zejména preventivně působit na řidiče motorových vozidel, aby svá vozidla řádně uzamkli a neponechávali ve vozidlech viditelně odložené věcí, které by mohly lákat zloděje. Velké množství sportovců a jejich týmů bude v okolí Nového Města využívat také ubytovací kapacity. I v jejich okolí se budou proto pohybovat policejní hlídky tak, aby nebyl narušen veřejný pořádek a aby nedošlo k žádným incidentům, které by se dotýkaly zdraví a majetku sportovců a místních obyvatel.
 
mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
22. květen 2015
 

vytisknout  e-mailem