Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Agresivní muž skončil ve vazbě

HAVLÍČKOBRODSKO: Muž byl obviněn ze spáchání čtyř trestných činů. 

V policejní cele skončil minulý týden nebezpečný muž, který v Havlíčkově Brodě vyhrožoval s paralyzérem v ruce ženě, že jejímu muži, který nebyl doma, ublíží. Násilí a agrese není podezřelému muži vůbec cizí, koncem dubna napadl svojí tehdejší přítelkyni. Na jiné ženě se dopustil sexuálního násilí. Dále bylo zjištěno, že muž má na sobě vytetované nacistické symboly.   Nebezpečného muže kriminalisté zadrželi a byl obviněn ze spáchání čtyř trestných činů, na podaný návrh byl vzat do vazby.

Minulý týden zadrželi havlíčkobrodští kriminalisté po předchozím souhlasu státního zástupce muže důvodně podezřelého ze spáchání nejen násilné trestné činnosti a byl umístěn do policejní cely. Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař jeho trestní stíhání. „Čtyřiatřicetiletý muž z Pardubicka byl obviněn ze spáchání zločinu znásilnění, přečinu nebezpečného vyhrožování, přečinu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a přečinu projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka,“ řekl mjr. Bc. Jan Pfeffer, vedoucí oddělení obecné kriminality. Jak dále uvedl, obviněný muž byl za různorodou trestnou činnost v minulosti již více než desetkrát soudně trestán. Opakovaně si odpykal i tresty odnětí svobody. V současné době je ve zkušební době podmíněného propuštění.

Muž byl obviněn z toho, že koncem dubna v pronajatém domě v Havlíčkově Brodě fyzicky napadl svoji dnes již bývalou partnerku, která utrpěla zranění, avšak jí obviněný zakázal přivolat či vyhledat lékařskou pomoc. Muž jí nedovoloval odejít z domu a v jeho nepřítomnosti ji v domě uzamykal. Na jiné ženě se v první polovině května dopustil sexuálního násilí. V jiné ženě vzbudil obavu o jejího partnera, kterého hledal s paralyzérem v ruce u nich doma, ten však v danou dobu doma nebyl. Následně poškozenému muži poslal přes sociální sítě zprávu, kde mu vyhrožoval, že ublíží jemu i jeho blízkým. Čtyřiatřicetiletý muž dále na veřejnosti viditelně prezentoval svá tetování, která potlačují práva a svobodu člověka, hlásají rasovou, etnickou, národnostní či náboženskou zášť nebo zášť vůči jiné skupině osob.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby a policisté ho následně odvezli do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za spáchanou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na deset let,“ dodal mjr. Pfeffer.

por. Ing. Michaela Lébrová, komisařka
31. května 2024

vytisknout  e-mailem