Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Alkohol na silnicích

ŽĎÁRSKO: Chodec se nečekaně objevil před vozidlem 

O tomto prodlouženém víkendu se na silnicích pohybovali nejen řidiči profesionálové, ale také ti řidiči, kteří za volantem nesedí každý den. Hustota provozu na silnicích se zvýšila díky pěknému počasí, které vylákalo mnoho rodin na výlety nebo navštívit příbuzné. V silničním provozu se ale objevili i tací účastníci silničního provozu, jenž byli posilněni alkoholickým nápojem.

Policisté ze skupiny dopravních nehod z Územního odboru Žďár nad Sázavou šetřili dopravní nehodu, ke které došlo 27. září v 18:52 hodin v Bystřici nad Pernštejnem. Osmaosmdesátiletý řidič osobního vozidla Škoda Felicia jel po ulici Rácova. Do jeho jízdní dráhy mu náhle z pravého silničního příkopu vstoupil jednačtyřicetiletý chodec. I když řidič brzdil a strhl řízení, zachytil o chodce pravou stranou vozidla. Chodec byl s lehkým zraněním převezen do brněnské nemocnice. Dechová zkouška u řidiče byla negativní. Dechová zkouška u druhého účastníka byla pozitivní. Chodec nadýchal 1,78 promile. Způsobená škoda je asi 100 korun.

 

Policisté ze žďárského dopravního inspektorátu přistihli šestadvacetiletého řidiče, který byl pod vlivem alkoholu. Ke kontrole vozidla Škoda Octavia došlo 28. září v 09:30 hodin ve Velkém Meziříčí. Policisté vozidlo předepsaným způsobem zastavili na ulici Sokolovská. Řidič se mimo jiné podrobil i dechové zkoušce. Již první dechová zkouška s naměřenou hodnotou 1,7 promile nebyla pro řidiče příznivá. Řidič byl vyzván, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu, s čímž souhlasil. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

 

por. Mgr. Jana Martincová, komisař

1. října 2012

vytisknout  e-mailem