Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Alkohol není dobrý rádce

ŽĎÁRSKO: Dechové zkoušky byly pozitivní 

 Dvě dopravní nehody, při kterých byla dechovou zkoušku u řidičů zjištěna přítomnost alkoholu v dechu, šetřili policisté v oba svátky vánoční.

Policejní hlídka ze žďárského dopravního inspektorátu nejprve vyjela na Bystřicko v neděli 25. prosince 2011. Nehoda, ke které byli policisté přivoláni, se stala šest minut před 23. hodinou. Devatenáctiletý řidič se vydal s osobním vozidlem Citröen na silnici v obci Lísek. Na rozbředlém sněhu ale dostal smyk. Když se nekontrolovatelnou jízdou dostal do protisměru, narazil přední částí automobilu do oplocení domu. Nárazem nebyl nikdo zraněn. Na vozidle vznikla škoda asi 8 000 korun a na oplocení domu je škoda asi 10 000 korun. U řidiče provedli policisté dechovou zkoušku. Hned při prvním měření byl alkohol v dechu zjištěn. Muž nadýchal 1,83 promile. Další vyšetření již proběhlo v nemocnici.

O pár hodin později, tentokrát na Žďársku, se stala další dopravní nehoda. V neděli 26. prosince 2011 okolo 04:30 hodiny jel šestatřicetiletý řidič s osobním vozidlem Alfa Romeo v obci Hamry nad Sázavou. Řidič na mokré vozovce najel na pravou krajnici a pravou přední částí vozu narazil do stromu. Při nehodě byl šofér lehce zraněn. Ovšem spolujezdkyně byla do nemocnice převezena s těžkým zraněním. I u tohoto řidiče provedli policisté dechovou zkoušku. Měření odhalila řidičovo porušení pravidel, když před jízdou požil alkohol. Hodnota prvního měření byla 2,43 promile. Druhé měření bylo ještě o jednu desetinu vyšší. Policisté šetřením na místě rovněž zjistili, že ani jeden z pasažérů vozidla nepoužil při jízdě bezpečnostní pásy. Způsobená škoda je ve výši nejméně 20 000 korun.

por. Mgr. Jana Martincová,komisař

27. prosince 2011

vytisknout  e-mailem