Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté obvinili muže z pokusu vraždy

KRAJ VYSOČINA: Soudce okresního soudu v Jihlavě rozhodl o vazebnm stíhání 

Kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství polici kraje Vysočina ve spolupráci s kriminalisty územního odboru Třebíč vyšetřují okolnosti násilného trestného činu, k němuž došlo v pátek 31. května v nočních hodinách v obci Hartvíkovice na Třebíčsku.
 
Sedmašedesátiletý muž v jídelně rodinného domu po předchozí slovní rozepři napadl kuchyňským nožem svoji o dva roky mladší manželku.  Způsobil jí bodně řeznou ránu v oblasti hrudníku. Žena musela být převezena s vážným poraněním do brněnské nemocnice.
 
Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu vraždy ve stádiu pokusu. Muž byl krátce po činu zadržen a převezen do policejní cely Krajského ředitelství policie kraje Vysočina. Kriminalisté na místě zajistili také nůž, který muž k útoku pravděpodobně použil. 
 
Pachatele kriminalisté obvinili ze zločinu vraždy ve stádiu pokusu. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět na vzetí muže od vazby a státní zástupce tento podnět akceptoval. Soudce okresního soudu v Jihlavě v pondělí 3. června dopoledne návrhu státního zástupce vyhověl a rozhodl o vazebním stíhání. Obviněný muž byl proto přímo od soudu eskortován do vazební věznice v Brně. V případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody v trvání dvanácti až dvaceti let.
 
„S ohledem na skutečnost, že věc je v prvopočátku vyšetřování, k motivu činu ani dalším okolnostem případu se v současné době nebudeme vyjadřovat.V Kraji Vysočina se v letošním roce jedná o osmý případ, který vyšetřujeme nebo prověřujeme jako vraždu,“ uvedl plk. Mgr. Pavel Kubiš, vedoucí odboru obecné kriminalisty Krajského ředitelství polici kraje Vysočina.
 
 
kpt. JUDr. Dana Čírtkoá, vrhcní komisař
4. červen 2013

 

vytisknout  e-mailem