Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž vyráběl a prodával pervitin

JIHLAVSKO: Kriminalisté zahájili trestní stíhání muže 

V policejní cele skončil tento týden muž, který vyráběl pervitin a drogy dále distribuoval. Rukama mu prošlo několik desítek gramů pervitinu. Společně s ním zadrželi policisté také jeho známou, která mužem vyrobený pervitin užívala a rovněž prodávala. Kriminalisté zajistili při prohlídce bytu předměty a chemikálie určené k výrobě pervitinu. Muž i žena čelí obvinění ze spáchání trestného činu a hrozí jim až pětiletý pobyt za mřížemi.

Dvojici důvodně podezřelou ze spáchání drogové trestné činnosti zadrželi kriminalisté v úterý 18. června v ranních hodinách v Třešti. Muže dopadli na ulici a pro ženu si přišli do bytu, kde v současné době pobývá. Oba zadržení směřovali s pouty na rukou do jihlavských policejních cel. Kriminalisté provedli v bytě domovní prohlídku a zajistili marihuanu, různé předměty, laboratorní sklo a chemikálie určené k výrobě pervitinu.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého padesátiletého muže z Novojičínska a pětatřicetileté ženy z Jihlavska. „Muž i žena jsou obviněni ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl mjr. Mgr. Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti opakovaně odsouzen za různorodou trestnou činnost, zejména majetkovou ale také drogovou. Odpykal si i nepodmíněné tresty odnětí svobody. Také žena má za sebou trestní minulost.

Muž je obviněn z toho, že přibližně od začátku roku vyráběl na různých místech Jihlavska pervitin. Získanou drogu užíval pro svoji potřebu a část distribuoval dalším lidem. Pervitin si od něho kupovali zájemci v Třešti, drogy jim poskytl v desítkách případů. Pervitin od muže získávala také obviněná žena. Rovněž ona pak drogy částečně užívala a zbytek na Třešťsku prodávala dalším lidem.

Po provedení nezbytných úkonů byl obviněný muž i žena ze zadržení propuštěni a jsou stíháni na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za drogovou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na pět let.

por. Bc. Jana Kroutilová
21. června 2024

vytisknout  e-mailem