Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Objasněné krádeže

Žďársko: Pachatelé si vyhlédli prodejny. 

      Kriminalistům z oddělení obecné kriminality ve Žďáře nad Sázavou se podařilo objasnit trestnou činnost dvou mužů. Ti přijížděli páchat trestnou činnost na Žďársko z jiných regionů. Policisté obvinili šestačtyřicetiletého a třicetiletého muže z přečinu krádeže a poškození cizí věci.

     Dvojice mužů páchala svoji trestnou činnost na Bystřicku a Novoměstsku od začátku tohoto roku do počátku února. Zaměřovali se na prodejny v menších obcích. Muži zákona pachatelům prokázali celkem šest vloupání do prodejních budov a jednu krádež osmdesáti metrů měděného kabelu, který odcizili z areálu na ulici Soškova v Novém Městě na Moravě. Zajištěné a uzamčené dveře u objektů otevírali za pomoci páčidel. Vnitřní prostory prodejen si vždy důkladně prohlédli. Jejich pozornost přitahovaly cigarety různých značek, alkoholické nápoje, různé potraviny. Přivlastnili si i DVD filmy a nalezenou finanční hotovost v drobných mincích. Jednu prodejnu si pachatelé oblíbili natolik, že ji navštívili hned třikrát. Způsobená škoda je předběžně vyčíslena na 270 000 korun.

 

     Policejní orgán proti nim zahájil trestní stíhání pro přečin krádež a přečin poškození cizí věci. Za trestnou činnost hrozí staršímu z dvojice pachatelů trest odnětí svobody až na tři léta, mladšímu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

por. Mgr. Jana Martincová, komisař

24. března 2011


 

vytisknout  e-mailem