Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté dohlíželi na bezpečnost a dopravu

TŘEBÍČSKO: Policisté odhalili množství dopravních přestupků 

Policisté se o uplynulém víkendu zaměřili na lokalitu katastru obce Meziříčko, kde probíhala hudební produkce. Vzhledem k tomu, že byl předpoklad, že akci navštíví větší počet návštěvníků, kteří budou přijíždět vozidly, byl zde k zajištění veřejného pořádku a dohledu na bezpečnost a plynulost silničního provozu posílen výkon služby policistů. Policisté se zaměřili jak na katastr obce Meziříčko, tak okolní obce a příjezdové komunikace.

V době od pátku 9. června do nedělního večera chránili policisté v lokalitě katastru obce Meziříčko, kterou navštívily stovky osob a parkovalo zde velké množství vozidel, bezpečnost osob i majetek a dohlíželi na veřejný pořádek.

Při dopravních kontrolách odhalili dva řidiče, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu, jednalo se o muže z Prahy a cizinku. Oba řidiči měli necelé jedno promile alkoholu, přišli o řidičské průkazy, v další jízdě již nesměli pokračovat a jsou podezřelí ze spáchání závažného dopravního přestupku. Sedmatřicetileté cizince policisté uložili kauci, kterou na místě zaplatila.

Dále zjistili policisté u tří řidičů, že jsou pod vlivem drog, jeden z nich byl navíc i pod vlivem alkoholu. Také v těchto případech se jednalo o cizince, policisté jim uložili kauci, kterou řidiči zaplatili. Pokračovat v jízdě cizinci již nesměli a přestupek na úseku dopravy bude předán správnímu orgánu k projednání.

Policisté odhalili také dalších dvacet dopravních přestupků, za které uložili blokové pokuty. Dále přijali v souvislosti s konáním hudební produkce oznámení na porušení vyhlášky obce, a to rušení nočního klidu. Toto jednání policisté šetří jako podezření z porušení obecně závazné vyhlášky obce. Řešili také tři přestupky spáchané ze strany návštěvníků akce, cizinců, v souvislosti s jejich pobytem na území České republiky, byly jim uloženy pokuty.

Dále policisté šetří případ rozbití okna u zastávky autobusu, ke kterému došlo v obci Meziříčko. Přestupek proti majetku byl spáchán v noci z pátku na sobotu, po pachateli policisté pátrají.   

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

12. června 2017

vytisknout  e-mailem