Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté žádají veřejnost o spolupráci

KRAJ VYSOČINA: Policisté hledají svědky tragické dopravní nehody 

Policisté dálničního oddělení Velký Beranov žádají o spolupráci při objasňování tragické dopravní nehody, ke které došlo minulý týden na dálnici D1.

K vážné dopravní nehodě došlo v úterý 22. března po desáté hodině večer na osmdesátém kilometru dálnice ve směru jízdy na Brno v katastru obce Koberovice. Sedmatřicetiletý řidič jel s dodávkovým automobilem VW bílé barvy, s připojeným přípojným vozidlem a naloženými dvěma vozidly, když si všiml, že je před ním nákladní souprava tvořená tahačem Man s návěsem. Střetu se ještě snažil zabránit prudkým brzděním a stržením řízení, dostal smyk a došlo ke střetu se zadní částí návěsu nákladní soupravy Man. Po dopravní nehodě zůstala stát dodávka s přípojným vozidlem napříč levým jízdním pruhem a částečně zasahovala i do pravého jízdního pruhu, druhá nákladní souprava stála po střetu v pravém jízdním pruhu a částečně na zpevněné krajnici.

Při dopravní nehodě utrpěla spolujedoucí v dodávkovém automobilu VW těžké zranění. Osmatřicetiletá žena byla letecky transportována do brněnské nemocnice, kde následně těžkým zraněním podlehla. Ostatní účastníci dopravní nehody neutrpěli zranění, které by si vyžádalo lékařské ošetření.  

Policisté místo dopravní nehody ohledali a zadokumentovali. U řidičů, oba cizí státní příslušnosti, provedli dechové zkoušky, při kterých u nich požití alkoholu vyloučili. Dále policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu a tragickou nehodu začali prověřovat.

Na základě dosavadního šetření vyplynulo, že v době, kdy k vážné dopravní nehodě došlo, projela po dálnici další vozidla, jejichž řidiči mohli střet nákladních vozidel a okolnosti, které mu předcházely, vidět. Policisté by v zájmu objasnění tragické dopravní nehody potřebovali zjistit totožnost řidičů těchto automobilů.

Žádáme řidiče případně spolujedoucí z vozidel, která místem dálnice v době, kdy k vážné dopravní nehodě došlo, projížděli a stali se svědky střetu nákladních vozidel, aby se přihlásili na tísňové lince 158. Policisté uvítají také informace od případných dalších osob, které viděly situaci, která střetu nákladních vozidel bezprostředně předcházela.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

31. března 2016

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem