Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Rychle objasněná loupež

JIHLAVSKO: Podezřelého muže kriminalisté zadrželi 

Kriminalistům z oddělení obecné kriminality územního odboru Jihlava se ve velmi krátké době podařilo objasnit loupežné přepadení, které se odehrálo v Polné uplynulou neděli 9. dubna kolem třiadvacáté hodiny v noci.

Neznámý muž zde na ulici v blízkosti tamního restauračního zařízení nejdříve požadoval po devětapadesátiletém muži cigaretu. Ten ale jeho požadavek odmítl. Pachatel na to měl zareagovat použitím násilí a muže měl napadnout a začít mu prohledávat kapsy jeho oblečení. Napadený muž se snažil bránit a volal o pomoc. Pachatel se po chvíli zřejmě zalekl, svého jednání zanechal a z místa činu utekl. Napadenému muži způsobil lehké zranění, ale nic mu neodcizil.

Okamžitě po oznámení události, které jsme přijali lince na tísňové lince 158, na místo vyjela nejbližší policejní hlídka a poté také výjezd služby kriminální policie a vyšetřování z územního odboru Jihlava. Kriminalisté začali intenzívně pátrat po možném pachateli loupežného přepadení. Na základě dobré místní znalostí se policistům podařilo vytipovat možného pachatele, kterého během několika hodin po spáchání loupežného přepadení zadrželi. Jednalo se o dvaadvacetiletého cizího státního příslušníka, který se zdržoval na místní ubytovně.

V pondělí 10. dubna vyšetřovatel zahájil jeho trestní stíhání a muže obvinil ze spáchání trestného činu loupeže. Cizinec je stíhán na svobodě. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody v trvání dvou  až deseti let.

mjr.JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

12. duben 2017

vytisknout  e-mailem