Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Tragická nehoda na Třebíčsku

TŘEBÍČSKO: Při čelním střetu dvou vozidel zemřel řidič jednoho z nich 

V sobotu 11. července krátce po sedmnácté hodině jsme přijali oznámení o vážné dopravní nehodě, která se stala na silnici II/351 mezi obcemi Třebenice a Dalešice na Třebíčsku.
 
V katastru obce Valeč došlo ke střetu dvou osobních vozidel. Pětadvacetiletý řidič projížděl s osobním vozidlem značky Mercedes ve směru od obce Třebenice na obec Dalešice. Řidič nepřizpůsobil rychlost  jízdy svým schopnostem a po projetí levotočivou zatáčkou vlivem vysoké rychlosti nezvládl řízení vozidla a přejel s vozidlem do protisměru, kde se čelně střetl s vozidlem Citroen, jehož řidič jel v opačném směru jízdy od obce Dalešice na obec Třebenice. Po nárazu bylo vozidlo Citroen odhozeno do travnatého silničního příkopu, kde se přetočilo kolem své osy a dopadlo na střechu. Vozidlo Mercedes bylo po nárazu odhozeno vpravo do kovových silničních svodidel a poté dopadlo vlevo do silničního příkopu.
 
Při dopravní nehodě došlo k těžkému  zranění jednašedesátiletého řidiče vozidla Citroen, který utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě dopravní nehody zemřel. Dále došlo ke zranění řidiče a spolujedoucího z vozidla Mercedes, kdy řidič byl převezen vozidlem zdravotnické záchranné služby do nemocnice v Třebíči a spolujedoucí byl transportován vrtulníkem letecké záchranné služby do nemocnice v Jihlavě. K jinému zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Alkohol u řidiče vozidla Mercedes byl vyloučen na místě dopravní nehody provedenou dechovou zkouškou. V nemocnici byl u tohoto řidiče proveden také test na přítomnost omamných a psychotropních látek ze slin s negativním výsledkem.
 
Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši 170 000 korun. Na místě dopravní nehody byl kromě vyšetřovatele služby kriminální policie a  vyšetřování přítomen znalec v oboru dopravy a silničních nehod, který pro účely trestního řízení  důkladně ohledal obě havarovaná vozidla. Silnice byla po dopravní nehodě zcela uzavřena po celou dobu provádění záchranných prací a policejního vyšetřování. Řidiči místo objížděli po okolních komunikacích. Silnice byla znovu průjezdná kolem půl jedenácté v noci. Další okolnosti tragické dopravní nehody, stejně jako míra zavinění, jsou předmětem vyšetřování.  
 
V letošním roce zemřelo při dopravních nehodách v Kraji Vysočina již 16 osob. 
 
mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
12. červenec 2015
 

vytisknout  e-mailem