Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Víkend na silnici

ŽĎÁRSKO: Dva lidé byli zraněni 

O víkendu vyjížděli policisté z Dopravního inspektorátu ve Žďáře nad Sázavou ke dvěma karamborům, které se přihodiliy na silnicích Žďárska.

V sobotu 17. března 2012 vyjížděli policisté šetřit dopravní nehodu, která se stala v 9 hodin v Bystřici nad Pernštejnem. Pětapadesátiletá řidička s vozem Volkswagen Golf jela po ulici Vírská ke křižovatce se silnicí I. třídy. Při vjezdu do křižovatky však nedala přednost v jízdě vozidlu Škoda Octavia, které přijíždělo po hlavní komunikaci od Nového Města na Moravě. Následoval střet předních částí obou vozidel. Při dopravní nehodě byla lehce zraněna řidička z vozu Volkswagen Golf. Posádka druhého vozidla z nehody vyvázla bez zranění. Dechová zkouška, kterou policisté provedli u řidičů, byla negativní. Škoda způsobená na vozidlech je vyčíslena na 100 000 korun.

 

Bystřice 17.3.12 .JPG                      Bystřice- 17.3.12.JPG

 

Příznivé klimatické podmínky uplynulého víkendu přilákaly na silnice nejen cyklisty, ale i vyznavače motocyklů. Dopravní nehoda se nevyhnula ani čtyřiapadesátiletému řidiči motocyklu značky Yamaha. Ten havaroval v neděli 18. března 2012 před půl druhou v obci Strachujov při průjezdu prudkou levotočivou zatáčkou. Motocyklista nezvládl řízení stroje a vyjel na pravou nezpevněnou krajnici. Přední částí pak narazil do vyvýšené meze. Motocykl byl poté odhozen zpět na silnici k levé krajnici. Řidič byl převezen do novoměstské nemocnice na vyšetření. Dechová zkouška na alkohol byla negativní. Škoda vzniklá při nehodě na motocyklu je vyčíslena na 40 000 korun.

 

por. Mgr. Jana Martincová, komisař

19. března 2012

vytisknout  e-mailem