Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Víkendová nehodovost

ŽĎÁRSKO: Policisté kontrolovali i šetřili dopravní nehody. 

     O prodlouženém víkendu vyjížděli dopravní policisté k šesti dopravním nehodám, které se staly na Žďársku. Jedna nehoda se stala v pátek, tři v sobotu a dvě nehody byly šetřeny v pondělí. Sedm účastníků nehod bylo zraněno lehce, tři osoby byly přepraveny s těžkým zraněním do nemocnic. Škoda na vozidlech je vyčíslena na 196 000 korun.

     Velikonoční pondělí bylo také ve znamení dopravně bezpečnostního opatření. Policisté zkontrolovali 169 vozidel. Během dne zjistili 30 přestupků. V devíti případech se cestující zapomněli připoutat bezpečnostním pásem, sedm řidičů překročilo povolenou rychlost, tři řidiči k jízdě použili vozidlo v nevyhovujícím technickém stavu. Kladně lze hodnotit, že žádný z kontrolovaných řidičů nepožil před jízdou alkohol.

     Dne 23. dubna 2011 v 16:25 hodin projížděl třiatřicetiletý řidič s osobním vozidlem Alfa Romeo po silnici mezi obcemi Sklenné nad Oslavou a Jívoví. Při jízdě do stoupání táhlou levotočivou zatáčkou dostatečně nevěnoval řízení vozidla a s vozidlem najel do pravého silničního příkopu. Pravým bokem zachytil o skalnatý masiv vpravo mimo komunikaci, následkem čehož se vozidlo několikrát přetočilo přes pravý a levý bok. Po zastavení vozidla a po vystoupení posádky, začalo vozidlo hořet. Vzniklý požár byl lokalizován přivolanou hasičskou jednotkou. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče a spolujezdkyně. Policisté vyloučili po provedení dechové zkoušky u řidiče požití alkoholu před jízdou. Způsobená škoda činí nejméně 65 000 korun.

     Ve stejný den, ale v 17:40 hodin jela devatenáctiletá řidička s osobním vozidlem Peugeot 206 po silnici směrem od obce Branišov na obec Zvole. Řidička při jízdě po přímém úseku před přehlednou pravotočivou zatáčkou začala předjíždět dvě osobní motorová vozidla. Po předjetí těchto vozidel náhle spatřila na komunikaci cyklistu, který jel v opačném směru směrem od obce Zvole. Ulekla se ho a strhla řízení vozidla vpravo. Najela na pravou krajnici. Jízdu ukončila  mimo komunikaci na louce, kde přední částí vozidla narazila do betonové skruže studny. I s vozidlem se převrátila na střechu. Ke střetu s cyklistou ani s předjížděnými vozidly nedošlo. Při nehodě se řidička i spolujezdec lehce zranili. Alkohol byl dechovou zkouškou vyloučen. Způsobená škoda je vyčíslena na 32 000 korun.

     Nejvážnější nehhodu šetřili policisté  25. dubna 2011. Okolo 4. hodiny se stala dopravní nehoda osobního vozu Škoda Octavia. Devatenáctiletý řidič projížděl po cestě ve směru od obce Polnička k loděnici u Velkého Dářka. Při jízdě pravotočivou zatáčkou dostal s vozidlem smyk, který nezvládl. Přejel do protisměru, kde přední částí vozidla narazil do stromu. Účastníci nehody utrpěli dvě lehká a dvě těžká zranění. Dechová zkouška u řidiče byla negativní. Škoda na vozidle je vyčíslena na 90 000 korun.

 

por. Mgr. Jana Martincová, komisař
 

26. dubna 2011

Odkazy do noveho okna

Branišov-Zvole23.4.11

Branišov-Zvole23.4.11 

Detailní náhled

Polnička-Dářko25.4.11

Polnička-Dářko25.4.11 

Detailní náhled

Sklené-Jívoví 23.4.1

Sklené-Jívoví 23.4.1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem