Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Ve městě řádili lapkové

JABLONEC NAD NISOU - Ve Mšeně vykradli zloději stánek s občerstvením a z jedné restaurace v centru města si odnesli věci za více než 100 000 korun.  

V noci ze středy na čtvrtek se někdo vloupal do stánku s občerstvením v Jablonci nad Nisou v ulici Za Hrází. Do objektu vnikl tak, že vypáčil spodní dřevěnou stěnu na čelní straně. Uvnitř stánku vytrhl zamykací lištu kovové rolety a odcizil různé cukrovinky, kafe a také finanční hotovost ve výši 1 500 korun. Celková škoda byla vyčíslena na částku bezmála 2 000 korun. Za přečin krádež spáchanou vloupáním hrozí pachateli až dva roky ve vězení.
Ve stejné době někdo škodil také v ulici Komenského, kde zatím nezjištěný lapka vnikl bez užití násilí do jedné restaurace. Z prostoru baru pak odcizil profesionální jednopákový kávovar značky PIAZZA ď Oro, včetně digitálního mlýnku M5D v celkové hodnotě více než 91 000 korun. Dále z baru ukradl 19 lahví alkoholických nápojů různých značek a také nealkoholické nápoje. To vše za více než 5 000 korun. Zloděj se dostal také do příručního skladu, ze kterého si odnesl ruční strojek na stříhání vlasů.  Vzhledem ke způsobené škodě, která přesáhla částku 100 000 korun, hrozí pachateli za přečin krádež trest odnětí svobody na jeden rok až na pět let.

7. 11. 2015
por. Petr Kmínek DiS.
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem