Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Akce "Zebra se za Tebe nerozhlédne" na Jablonecku

JABLONEC NAD NISOU - Policisté dnes s dětmi v Základní škole ve Vrkoslavicích hovořili o tom, jak se mají bezpečně chovat v silničním provozu. 

Celý tento týden probíhá na území České republiky dopravně preventivní akce „ZEBRA SE ZA TEBE NEROZHLÉDNE“. Proto na Jablonecku již tradičně na začátku školního roku dopravní policisté dohlížejí v blízkosti škol na správné přecházení vozovek, a to především na přechodech pro chodce. S dětmi, které jdou do školy nebo z ní, policisté hovoří o bezpečném přecházení a chování chodců v silničním provozu. Některé děti také za správné přecházení a prokázané znalosti v oblasti pravidel silničního provozu již obdržely od policistů drobné předměty s preventivní tématikou.
 
Dnes v rámci této celorepublikové akce přijeli za žáky třetí třídy Základní školy v Jablonci nad Nisou – Vrkoslavicích policisté a policistka z jabloneckého Dopravního inspektorátu. Během poutavé besedy na téma „Bezpečnost chodců v silničním provozu“ všechny děti prokazovaly velmi dobré znalosti v této oblasti bezpečného chování. Rozsáhlé diskuze proběhly v části věnované bezpečnému přecházení vozovek v místech, kde je na vozovce vyznačený přechod – případně i se semafory. Děti policistům vyprávěly o vlastních zkušenostech s řidiči motorových vozidel, kteří jsou nepozorní a chodcům přednost na přechodech nedávají. Za své znalosti v oblasti bezpečného chování v silničním provozu děti od policistů obdržely pexeso s dopravními značkami, úkolníček a reflexní tyčky na kolo. Na úplný závěr si všichni žáci měli možnost prohlédnout služební vozidlo, což přivítali s obrovským nadšením a tuto příležitost plně využili. Všichni policisté byli mile potěšeni, když jim celá třída i s paní učitelkou za program, který pro ni připravili, poděkovala.
 
 
nprap. Dagmar Sochorová
4. září 2014
 

vytisknout  e-mailem