Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Cizinec usedl za volant pod vlivem alkoholu

ČESKOLIPSKO – Dvaatřicetiletý cizinec při silniční kontrole nadýchal přes 3 promile alkoholu. 

Ve čtvrtek 23. listopadu krátce po půl jedenácté večer, v rámci běžné silniční kontroly zastavili policisté z obvodního oddělení Jablonné v Podještědí nákladní automobil tovární značky VOLKSWAGEN CADDY.

Po vystoupení z vozidla se řidič cizí státní příslušnosti začal před hlídkou potácet a byl z něj cítit alkohol. Na výzvu policistů se podrobil dechové zkoušce, kdy přístroj Drager naměřil u muže hodnotu 3,19 promile alkoholu v dechu a opětovaná zkouška ukázala hodnotu 3,17 promile alkoholu. Jeho požití před jízdou, konkrétně konzumaci vodky a piva, policistům na místě přiznal. Také uvedl, že jej vůbec nenapadlo riziko kontroly a zastavení policejní hlídkou.

Kontrolou v dostupných informačních evidencí policisté zjistili, že v uvedených muž nemá žádný záznam k oprávněnému pobytu ani povolení k výkonu zaměstnání na území České republiky.

Na místě policisté 32letému muži odebrali řidičský průkaz a eskortovali jej do policejní cely. Po vystřízlivění byl předán odboru služby cizinecké policie k provedení dalších úkonů ve správním řízení a řízení ve věci pobytu cizinců na území České republiky.

Za jeho jízdu pod vlivem alkoholu, mu byl následující den předán Záznam o sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.  

30.11.2023
por. Bc. Klára Jeníčková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje 

vytisknout  e-mailem