Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dobré skutky se nevyplácejí

ČESKOLIPSKO - Neznámý stopař okradl řidiče, který ho svezl. 

V neděli kolem poledne zastavil stopařovi v blízkosti křižovatky mezi Novým Borem a Skalicí u České Lípy manželský pár, který právě projížděl po novoborském obchvatu na Českou Lípu. Pasažér si sedl na zadní sedačku, moc nemluvil a vystoupil  v České Lípě u přemostění silnice I/9, odkud měl údajně dál namířeno do Prahy.

Manželé si na něj vzpomněli o několik hodin později, když se vrátili domů. To si 53letý muž všiml, že mu chybí peněženka, kterou měl před tím uloženou v tašce na zadní sedačce. To, že by ji někde vytratil, s naprostou jistotou vyloučil  vzhledem k tomu, že ji z auta během své cesty nevytahoval.

V  podezření je nyní stopař, který seděl na zadní sedačce, kde ležela i taška s peněženkou. Majitel v ní měl tři platební karty, hotovost 500 korun a veškeré osobní doklady včetně řidičského průkazu a malého technického průkazu k vozidlu.

Muži, kterého ve svém voze svezl, bylo mezi dvaceti až třiceti lety. Měl vyšší, středně silnou postavu, tmavé vlasy a několik dní neholené vousy takzvané "strniště".  Na manželský pár působil jako milý usměvavý, mladý muž. Měl na sobě tmavé oblečení a cestoval s tmavou velkou taškou a batohem. Tvrdil, že se vrací z tábora. Z jakého, to oznamovatel nezkoumal. Chtěl mu jen pomoci , a to mu nakonec zkomplikovalo život. Všechny odcizené doklady a platební karty musel zrušit a zajistit na úřadech  vystavení nových. Jak se zdá, tak se dobré skutky někdy opravdu nevyplácejí.

Po totožnosti stopaře nyní pátráme. Pokud by se nám ho podařilo najít a z krádeže peněženky usvědčit, zodpovídal by se v této souvislosti z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za to ho soud může poslat až na dva roky do vězení.

9. 5. 2018
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem